Novosti Sport Događanja

'crna BOJA i': Velikogorička umjetnica u Zagrebu predstavlja svoj rad u keramici

14.02.2020. / Petar Brnada

Izložbom naziva „crna BOJA i.“ predstavljaju se dvije umjetnice, Đurđica Brebić i Gordana Šiško, obje članice Hrvatskog likovnog društva od početka prošle godine.

Đurđica Brebrić započela je prije osam godina svoje umjetničko izražavanje u slikarskom mediju, no ubrzo ga je zamijenila radom u keramici kojim se bavi zadnje četiri godine. Đurđica živi i stvara u Markuševcu Turopoljskom, poduzetnica je i vlasnica tvrtke Fima-konstrukt d.o.o. za graditeljstvo.

Gordana Šiško slikanjem se bavi deset godina, intenzivnije zadnjih pet godina. Rođena je u Zagrebu gdje živi i djeluje, a diplomirala je arhitekturu 1992.godine. Uz samostalnu djelatnost, vlasnica je arhitektonskog ureda Arsviva Studio d.o. o. te se bavi slikarstvom i pisanjem.

Otvorenje izložbe na rasporedu je u ponedjeljak, 17. veljače, sa početkom u 19 sati, a održat će se u galeriji HLD na adresi Tratinska 15 u Zagrebu. Izložba ostaje otvorena do 29. veljače i može se pogledati od ponedjeljka do četvrtka od 16 do 19 sati te petkom i subotom od 12 do 16 sati.

Podijeli