Home Izdvojeno Večeras povedite mališane na predstavu Vuk i sedam kozlića

Večeras povedite mališane na predstavu Vuk i sedam kozlića

Iako se radi o poznatoj priči, zapravo se povezuje s internetskim zamkama i društvenim mrežama s kojima se djeca danas susreću

PODIJELITE

Večeras je na repertoaru Scene Gorica lutkarska predstava za najmlađe – Vuk i sedam kozlića. Predstava je namijenjena djeci starijoj od četiri godine, a počinje u 17 sati. Iako se radi o poznatoj priči, zapravo se povezuje s internetskim zamkama i društvenim mrežama s kojima se djeca danas susreću.

Za produkciju je zaslužna redateljica Ivana Peroš, a u predstavi igraju Vanja Gvozdić i Ksenija Gregurić. “Nakon što je majka Koza morala otići po poslu, a Kozlići ostaju sami, primorani su samostalno se obraniti od predatora i vještog manipulatora Vuka. Osim što su odgojeni po savjetima majke, usput se moraju i sami domišljati lukavstvima pouzdajući se u vlastitu samostalnost i odluke. Tim više što je njihova nepažljivost i lakomislenost dovela do problema. Naime, Vuk ih je pronašao putem neoprezne prepiske na chat roomu.”, opis je predstave.

Priča tematizira aktualnu temu djece na Internetu i poučava kako je oprez nužan i bitan. Pritom povlači segmente starinskih motiva i kombinira ih sa suvremenim elementima, te djeci bliskim pojmovima o internetskim zamkama i društvenim mrežama. Cijena ulaznice je 25,00 kuna.