Home Izdvojeno KURILOVEC Danas predstavljanje pučkog pjesnika Vladimira Stepanića

KURILOVEC Danas predstavljanje pučkog pjesnika Vladimira Stepanića

Vlado navodi da neizmjerno poštuje i ljubi svoje Turopolje i svoj 'kaj', više od toga jedino svoju obitelj, a tek nešto manje i svoj drugi dom u Sportskoj ulici.

PODIJELITE
foto: Udruga SPARK / Arhiva

Danas će se u Udruzi umjetnika Spark predstaviti pučki pjesnik iz Kurilovca, Vladimir Stepanić. “Osim bogate sportske i političke karijere Vlado se okušao i u pisanju poezije, a neke su mu pjesme i uglazbljene. Kako piše na našem kajkavskom narječju kojeg nastojimo sačuvati od zaborava rado ćemo poslušati što nam u svojim pjesmama Vlado ima za reći. Ujedno pozivamo sugrađane da nam se priključe i provedu nedjeljno popodne uz poeziju i glazbu.”, govore nam iz Sparka.

U svom bogatom životopisu Vlado navodi da neizmjerno poštuje i ljubi svoje Turopolje i svoj ‘kaj’, više od toga jedino svoju obitelj, a tek nešto manje i svoj drugi dom u Sportskoj ulici 2a. Lijepu riječ, razumijevanje i toleranciju nastoji ugraditi u sve pore voljenog kluba, ali i nogometnog, sportskog i životnog miljea uopće.

Navodi i što mu je životni moto, “Uvijek sam nastojao u svaki susret, razgovor, pogled, postupak…bez obzira na vrijeme, okolnosti, osobu ili krug ljudi….ugraditi barem djelić ljubaznosti i pristojnosti, barem dašak topline i ljubavi, kap razumijevanja i tolerancije, mrvicu radosti i vedrine, nade ili utjehe. Činio sam to u nadi i vjeri da će i moja mala kap u tom životnom slapu koji samo jednom (po)teče doprinijeti naporima da svi zajedno kročimo sretnijim životnim putem, da se imamo radi, da vodimo ljubav, a ne rat. I da su u tom izazovu što ga životom zovemo, upravo širina i dubina pogleda i shvaćanja osnovne i nužne pretpostavke da tom izazovu uspješno odolimo. Pri čemu je jutro uvijek pametnije od noći… Valjda ta mala kap još uvijek negdje živi, putuje i kotrlja se.”

Predstavljanje će uljepšati i Siniša Belošević koji je uredio i uglazbio ljubavnu pjesmu Vladimira Stepanića.