Novosti Sport Događanja

U samo tjedan dana 305 novooboljelih od gripe u Velikoj Gorici

18.02.2020. / Romana Šimek

Podaci Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije pokazali su kako je do 9. veljače u Velikoj Gorici 530 prijavljenih slučajeva osoba oboljelih od gripe. Sam vrhunac, kako je i najavljeno, događa se upravo sredinom mjeseca, pa je tako broj oboljelih od 9. veljače do danas porastao na 835 osoba, što je 305 oboljelih više u samo tjedan dana. 

U proteklom tjednu zabilježeno je 1234 oboljelih u Zagrebačkoj županiji, što je 2997 sveukupno obljelih u županiji. Niti jedan smrtni slučaj nije zabilježen. 

Voditelj velikogoričkog Doma zdravlja, dr. Stjepan Zagorac, u razgovoru nam je kazao da se ove godine gripa posebno pojavljivala kod mladih osoba i to prvenstveno školske djece. Pojedini razredi bili su potpuno zatvoreni i nisu radili jer je bilo svega po par djece u svakom razredu.

Dr. Zagorac kaže da gripa obično traje nekakvih sedam dana, no upozorio je da se onda iza toga mogu pojaviti komplikacije u vidu upala uha, upala grla, upale pluća i zato poziva na oprez.

-Gripu treba ozbiljno shvatiti. To nije teška bolest kod mladih ljudi i ona prođe s time da treba imati strpljenja i da se mora ostati kod kuće. Treba to izdržati i odležati kod kuće kako bi sve skupa prošlo sa što manje komplikacija i kako se ta bolest ne bi lokalizirala negdje drugo poput recimo pluća, uha itd.-napominje voditelj Zagorac.

foto: Ilustracija/Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Podijeli