Sve je spremno za 111. Turopoljski fašnik

U povorci glasne maškare iz Bugarske, Turopoljci, Međimurci, pod šatorom Neno Belan&Fiumens
fasnik vg

Sve je spremno za 111. turopoljski fašnik koji će se u Velikoj Gorici održati u subotu 22. i nedjelju 23. veljače u velikom fašničkom šatoru u Parku dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici. I ove će godine u velikoj fašničkoj povorci sudjelovati brojne domaće i gostujuće grupe, aktualnim će temama bockati vladajuće i dobro se zabavljati, galamiti i veseliti.

U subotu velika fašnička povorka

Popis maskiranih skupina i parova bogat je i raznolik, a publici će se predstaviti 20 grupa s gotovo 700 sudionika. Stižu Asterix i Obelix, Pinokio, Šeici iz Dubaija… Sprema se i jedno kolinje, ali i sprovod, jedna opera i klimatske raznolikosti, popravljat će se brodovi, pit će se pive, plesat će se na kiši…. 

Povorka kreće u 14 sati iz Školske ulice, Zagrebačkom prema Parku dr. Franje Tuđmana.

Uz domaće grupe, udruge, folkloraše, stare i mlade, stižu nam i uvijek rado viđeni gosti iz Pavučnjaka, Međimurci iz Turčišća, Slavonije, a za titulu najglasnijih i ove će se godine boriti Bugari koji stižu s obilježjima Festivala Surva, tradicionalnim maškarama koje su velike i glasne, tjeraju zimu i dozivaju proljeće.

U šatoru Neno Belan&Fiumens

Uz puno smijeha i dobre zabave, a nakon uličnog veselja slijedi ono u šatoru. Tamo vas, uz krafne i finu gastro ponudu od 15 sati čekaju Barabe i Saturnus band i proglašenje pobjednika, dok u 21 sat počinje veliki fašnički koncert Nene Belana&Fiumensa.

Dan kasnije, 23.2. na istom je mjestu Mali fašnik. Od 11 sati svoje će kreacije predstaviti vrtići, od 13 sati škole, a od 15 sati pojedinačne maske, parovi i skupine.

Događanja
Grad
Hrvatska
Velika Gorica
Zagrebačka županija