Novosti Sport Događanja

Dvorneković: Kuma Preleca ovaj put moram dobiti!

28.02.2020. / Damir Žbulj

U petak od 19 sati počinje nova era u prvoligaškoj povijesti Gorice. Nakon što je godinu i pol dana na klupi bio Sergej Jakirović protiv Istre 1961 će momčad s klupe voditi Litavac Valdas Dambrauskas, koji ima zadatak Goričane već ove sezone odvesti u Europu.

Neće mu biti lako, konkurencija je jaka i ozbiljna, no, već u prvoj utakmici ima imperativ pobjede kako bi dokazao da sportski direktor Nikoličius nije povukao pogrešan potez njegovim odabirom.

No, Puljani su se pod vodstvom Velikogoričanina Ivana Preleca svaki put pokazali kao 'tvrd orah' i izuzetno nezgodan suparnik, a dovoljan dokaz je činjenica kako ove sezone u dva međusobna okršaj s Goricom nisu poraženi te su osvojili dva velika boda.

Matija Dvorneković najiskusniji je član svlačionice, nada se pobjedničkom startu suradnje s novim strategom.

"Što se tiče nekih emocija, sigurno kako nije lako nakon što se nekim radiš gotovo dvije godine. Ali, mi smo profesionalci, novi je trener, novi šef i polako usvajamo njegove zahtjeve. Probat ćemo atmosferu dignuti na najveću moguću razinu i pokazati da ono što se dogodilo je bila slučajnost i loš dan..."

"Probat ćemo pobijediti Istru i uzeti prvi put ove godine sva tri boda!"

Trener Žuto-zelenih i bivši strateg Gorice Ivan Prelec ne samo da mu je dobar prijatelj, nego su njih dvojica i kumovi.

"Kao što sam već rekao, emocije treba ostaviti sa strane. Prije i nakon utakmice to nosi posebnu draž i poseban je osjećaj igrati takve tekme. No, sigurno kako neće biti lako. Istra ima njegov rukopis, baš kao što je imala i Gorica dok nam je bio trener. Definitivno se moramo postaviti od prve minute autoritativno, kao domaćin i ekipa koja želi pobjedu i ta tri boda..."

Stradanje na Poljudu i odlazak Jakirovića trebali bi mobilizirati momčad...

"Nakon ta četiri uvodna kola, gdje smo igrali s četiri najbolje ekipe, ne mogu reći da je to bio neki veliki podbačaj. Odigrali smo dva remija, s Osijekom i Rijekom, a i te utakmice su mogle uz malo sreće otići na našu stranu. Vjerujem kako ćemo tu sreću isprovocirati u idućim susretima.

"Izgubili smo od Hajduka i Dinama, lidera, a meni je drago da ljudi i navijači smatraju kao neki podbačaj, jer to znači da smo radili dobar posao i da je njima bilo teško nas pobijediti. Ako je tako, onda sam zadovoljan. Na pravom smo putu i sad treba tako nastaviti."

Nije imao zamjerke na nove metode rada litavskog nogometnog stručnjaka.

"Prvi dojam je jako dobar, vidi se da je studiozan trener. U zadnjih nekoliko godina je osvojio osam trofeja i to sigurno nije slučajnost. Ima malo drugačiju viziju nogometa od prošlog šefa i trebat će i njemu i nama vremena da pohvatamo sve te zahtjeve."

"Na prvu, osjećaj je dobar i mislim kako bi to stvarno moglo biti dobro," zaključio je ljubimac domaćih navijača. 

Nadamo se kako ćemo ga već u petak ponovno vidjeti da nakon utakmice povede dobro poznatu pobjednički pjesmu Gorice!

Podijeli