Novosti Sport Događanja

Dambrauskas: Siguran sam kako će igrači reagirati na pravi način!

28.02.2020. / Damir Žbulj

Litavac Valdas Dambrauskas odradio je nekoliko uvodnih treninga i već u petak od 19 sati imat će debi na klupi Gorice, u domaćem okršaju s Istrom 1961.

Žuto-zeleni su ove sezone pod vodstvom Velikogoričanina Ivana Preleca već dva puta 'napakostili' Gorici, ostali su neporaženi i uzeli dva boda i novi strateg turopoljskog prvoligaša imat će tešku zadaću.

Kao prvo podignuti ekipu nakon rezultatske katastrofe na Poljudu i otkaza treneru Jakiroviću, a kao drugo pronaći način da dođe prve ovogodišnje prvenstvene pobjede.

"Mislim da u ovakvim situacijama nije važan trener. Došlo je do promjene, ali sada se očekuje reakcija igrača. Moraju pokazati kako su zadnji rezultati bili slučajnost. Na meni je da motiviram ekipu."

"Nisam pronašao neke probleme u momčadi, svi igrači su dali svoj maksimum u ovih nekoliko treninga. Raspoloženje je sve bolje i vjerujem kako možemo odigrati dobru utakmicu," najavio je Dambrauskas.

Nije imao puno vremena za pripremu, no, od njega se traži da odmah počne pobjeđivati.

"Mislim kako prošli rezultati neće imati utjecaja na ovaj susret. Sve to treba ostaviti u prošlosti i s veseljem čekati novi okršaj."

-->> Dvorneković: Kuma Preleca ovaj put moram dobiti!

Litavac je studiozan nogometni strateg i sigurno većima poprilično informacija o prvom protivniku...

"Puno znam o Istri, pogledao sam neke utakmice, znam Slavka Blagojevića koji je bio moj igrač tri godine. Imaju inovativnog trenera, znam njihov sustav i napravit ćemo sve kako bismo se pripremili na pravi način."

"U ovakvim situacijama utakmice se ne dobivaju taktikom, nego karakterom. To se ne može naučiti, ili ga imaš ili ga nemaš. Siguran sam kako će moji igrači reagirati na pravi način i kako će dati sve od sebe za pobjedu," posebno je naglasio pa dodao:

"Uzbuđen sam, sretan i mislim kako sam dorastao ovom izazovu!"

Pohvalio je rad prošlog stručnog stožera.

"Mislim kako je veliki doprinos prošlog stožera što je ekipa u jako dobrom fizičkom stanju. Trebamo se sada samo 'osloboditi' prošlih rezultata i mentalno se pripremiti za nove izazove. U nogometu je jako često najvažnija reakcija. Nema igrača na svijetu koji nije imao padove u karijeri, niti Messi ni Ronaldo. Najvažnija je reakcija i protiv Istre na terenu moramo to pokazati."

Očekuje borbeno izdanje svoje nove momčadi...

"Važno je kako ćemo se boriti i to je nešto što želimo isprovocirati kod igrača. Ne razmišljamo sada o poziciji na ljestvici i o rezultatu, nego je najvažnije da od početka odigramo onako kako se dogovorimo. Igrači se sada prvo moraju dokazati sebi, svojim obiteljima, klubu i navijačima te pokazati kako su puno bolji nego što su bili u utakmici na Poljudu. Pozitivan sam i optimističan prije početka ove utakmice!"

Bit će zanimljivo vidjeti kakve će promjene u početni sastav uvesti novi strateg, a sasvim sigurno će ih biti...

Najavio je i kako će u nekoj bližoj budućnosti pokušati davati izjave na hrvatskom.

"Sada ima previše izazova pred sobom, ovo su mi prvi dani ovdje. Neka dobro odradimo ovu prvu utakmicu, a onda ćemo razgovarati o svi ostalim stvarima," s osmijehom na licu, ali maksimalno ozbiljno zaključio je Dambrauskas, kojem na početku hrvatske avanture apsolutno treba pobjeda nad Puljanima.

Podijeli