Novosti Sport Događanja

Savršen debi novog trenera: Sve pohvale idu igračima!

29.02.2020. / Damir Žbulj

Lijepo je bilo vidjeti Matiju Dvornekovića kako ponovno predvodi slavlje suigrača u svlačionici nakon nove pobjede Gorice! Posljednji put pjesma se orila još početkom prosinca, nakon 2:0 protiv Slaven Belupa, a nakon toga ekipa je nanizala 1:1 remi s Interom na kraju prvog dijela sezone te utakmice bez postignutih golova s Osijekom (0:0) i Rijekom (0:0) i poraze od Dinama (2:0) i Hajduka (6:0), nakon kojeg je otkaz dobio Sergej Jakirovića, trener koji je posljednjih godinu i pol dana bio na klupi turopoljskog prvoligaša.

Matija je predvodio i Goricu na travnjaku protiv Istre 1960 u velikoj 3:0 pobjedi nad svojim kumom Ivanom Prelecom. U najavi dvoboja zaželio je pobjedu, koja se na kraju i ostvarila zahvaljujući i njegovom majstorskom pogotku, nešto više od pola sata prije kraja okršaja s Puljanima.

Utakmicu je 80. minuti usmjerio sjajni, odmjereni i izuzetno precizni dalekometni udarac Maslowskog, a 'točku na i' stavio Kristijan Lovrić, spektakularnim udarcem s 25 metara u suprotni kut vratara gostujuće momčadi.

-->> Ninja načeo Prelecovu Istru, Maslowski i Lovrić spektakularnim golovima dovršili posao

Pohvale za borbenu i požrtvovnu partiju su na kraju nogometaši Gorice zaslužili i od svog novog trenera, Litavca Valdasa Dambrauskasa.

"Sve zasluge idu igračima. Pokazali su strast i karakter. Rezultat je na kraju najvažniji, a mi smo uspjeli pobijediti i zaista sam sretan..."

"Klub i ljudi koji stoje iza njega su to zaslužili," posebno je naglasio!

Novi izazov za Dambrauskasa i Goricu je već u srijedu od 17 sati na gostovanju kod Varaždina, koji je sa Samirom Toplakom na klupi u posljednje tri utakmice upisao pobjedu u Zaprešiću, očekivani poraz od Lokomotive i remi kod Slaven Belupa. Varaždinci igraju puno bolje i sigurno kako će u svojoj borbi za opstanak napraviti sve kako bi iznenadili. Toplak je s Interom često znao namučiti Goričane...

"Dugo nije bilo slavlja, a uz malo sreće stigli smo do pozitivnog rezultata."

"Nakon tri dana nisam imao previše vremena za neke promjene, fleksibilan sam i vidjet ćemo kako ćemo se adaptirati za iduće utakmice."

"Moram se zahvaliti bivšem treneru Jakiroviću, momčad je odlično pripremljena. Jednostavno, takvav je naš život trenera, rezultat je u konačnici najvažniji," zaključio je za kraj Dambrauskas.

 

Podijeli