Novosti Sport Događanja

Prelec na izlaznim vratima Istre: Ne tražim da se igrači bore za mene, nego za sebe i klub

04.03.2020. / Damir Žbulj

Velikogorički nogometni stručnjak Ivan Prelec, koji je Goricu uveo u HT Prvu ligu i koji je prije početka ove sezone preuzeo Istru 1961, ponudio je upravo nakon poraza od Gorice ostavku na svoju funkciju i Uprava kluba u potrazi je za novim trenerskim rješenjem.

Prelec će ipak s klupe voditi svoju momčad u srijedu protiv Osijeka.

"Čeka nas utakmica protiv Osijeka, koji je u ovoj utakmici favorit. Mi smo do sada u prvenstvu pokazali da se možemo nositi s njima i sigurno, uz pravi pristup, možemo doći do pozitivnog rezultata. Možemo očekivati da će oni biti maksimalno motivirani i da će dati sve od sebe, no mi smo sigurni da možemo pomrsiti račune Osijeku i sebi pomoći u borbi za opstanak," kaže Prela.

Iz pulskog kluba još uvijek nema službenih informacija o Prelecovoj sudbini.

"Od svojih igrača ne tražim da se bore za mene, nego prvenstveno za sebe i za klub. To je jedino ispravno i tako trebaju razmišljati. Vjerujem kako će ih ovo samo dodatno motivirati," prenose istarski mediji njegovo razmišljanje prije okršaja s Osijekom.

Istra 1961 je trenutno na pretposljednjem mjestu sa 16 bodova, jednim manje od Intera, koji je u utorak u ovom kolu teško stradao u Rijeci. Na posljednjem mjestu, s jednakim brojem bodova kao i Puljani, nalazi se Varaždin, koji u srijedu od 17 sati dočekuje Goricu.

 

Podijeli