Novosti Sport Događanja

Borbeni Udarnik izborio razigravanje za peto mjesto državne završnice!

07.03.2020. / Damir Žbulj

Rukometašice Udarnika su nakon pomalo razočaravajućeg uvodnog remija s Makarskom i poraza od favorizirane Podravke Vegete nastavile uspješno nastavile svoj put na kadetskoj državnoj završnici prvenstva Hrvatske.

Trener Josip Mesnik konsolidirao je redove svoje ekipe, dodatno ih i motivirao pa su i rezultati posložili na pravi način kako bi Udarnik ušao u borbu za peto mjesto u Hrvatskoj.

Prvo je stigla dramatična pobjeda u neizvjesnoj završnici nad 1234 Viroviticom s 22:20, u kojoj su briljirale Erika Štefanić s osam i Gabrijela Skrbin sa sedam postignutih golova. Antea Fratnik i Mia Marčinko dodale su svaka po dva, a jedan pogodak u slavlje ugradile su Nika Obajdin, Mia Crnolatac i Doris Katalinić.

Vodile su Virovitičanke 19:18, ali su nakon toga samo još jednom pronašle put do mreže Udarnika. Mia Crnolatac i Gabrijela Skrbin vraćaju prednost, a veliko slavlje osigurale su na kraju Katalinić i Marčinko.

Dvoboj s Trogirom 58 završio je neodlučenim ishodom (15:15), a pokazat će se kasnije kako je to bio i ključni bod za osvajanje treće pozicije u skupini i ulazak u razigravanje za peto mjesto.

U finišu su Trogiranke s tri uzastopna pogotka stigle do minimalne prednosti, ali je za izuzetno vrijedan bod zabila Nika Obajdin.

Na kraju se Nika zaustavila na četiri zgoditka, koliko je postigla i Gabrijela Skrbin. Erika Štefanić dodala je tri, a Doris Katalinić, Anja Vučićević, Mia Marčinko i Ana Cerovski po jedan gol.

U posljednjoj utakmici skupine odigranoj u subotu protiv vršnjakinja iz Sesveta nije bilo izgleda za pozitivan rezultat. Udarnik je odigrao solidnu utakmicu, izgubio s 22:17. što je u konačnici donijelo treće mjesto na ljestvici i ulazak u razigravanje s treće pozicije u skupini nakon četiri osvojena boda, koliko je prikupila i Makarska.

Nika Obajdin, Gabrijela Skrbin i Doris Katalinić pogađale su mrežu jednih od glavnih kandidatkinja za naslov prvakinja po tri puta, Ema Burić i Antea Fratnik dodale su po dva gola, a jednom su precizne bile Erika Štefanić, Mia Marčinko, Iva Matilda Ovčarić i Nika Zlatar.

Bolja gol razlika 'spojila' je Udarnik sa Samoborom, a pobjednice tog 'županijskog' okršaja u nedjelju u 10.45 sati igrat će utakmicu za peto mjesto, protiv boljih iz susreta kadetkinja čakovečkog Zrinskog i Makarske. 

"Podršku našim curama u Poreč došli su dati i predstavnici Zajednice sportskih udruga Grada Velike Gorice! Predsjednik Goran Kovačić, tajnik Davor Štuban i instruktor nogometa Stjepan Grđan," poručila nam je tajnica kluba Martina Vugrinović.

Podijeli