Novosti Sport Događanja

Sve na jednom mjestu: Otvorena web stranica koronavirus.hr, od jutros i nova telefonska linija

18.03.2020. / Petar Brnada

Vlada Republike Hrvatske u utorak je otvorila posebnu internetsku stranicu koronavirus.hr, gdje će objavljivati sve važne informacije u vezi koronavirusa u Hrvatskoj.

Stranica možete pronaći na poveznici koronavirus.hr gdje vas čekaju informacije o broju oboljelih, izliječenih i preminulih osoba u Hrvatskoj, a koje objavljuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Uz to, stranica nudi i opće informacije o samoizolaciji, preporuča što učiniti ako se sumnja na koronavirus te Vladine mjere i medijske objave Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Koronavirus.hr ima i dio posvećen "mitovima i istinama o koronavirusu", a možete pronaći i kronologiju razvoja epidemije te najčešće pitanja i odgovore.

Nova linija

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) danas je objavio da s radom počinje novi pozivni centar na kojem građani mogu dobiti informacije o koronavirusu.

Broj je 113, a građanima će, pozivom na taj broj, u vremenu od 7 do 22 sata svaki dan na upite odgovarati epidemiolozi i drugi stručnjaci.

Davor Spevec, načelnik sektora 112, jutros je u emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska' opisao rad operatera u posljednjih nekoliko tjedana.

Kako je istaknuo, inače primaju 4.000 poziva dnevno, a u zadnja tri tjedna broj poziva porastao je na oko 6000 poziva.

Podijeli