Novosti Sport Događanja

Gorica se probudila pod snježnim pokrivačem, Vakula: 'Nekima će zatrebati metle i lopate'

24.03.2020. / Petar Brnada

Velika Gorica jutros se probudila pod snježnim pokrivačem. Snijeg je počeo padati još u ponedjeljak uvečer, a nošen jakim vjetrom sipao je i tijekom cijele noći te u ranijim jutarnjim satima.

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda o visini snijega u Hrvatskoj 24.03.2020 u 07 sati, na mjernoj postaji na aerodromu zabilježena su 4 centimetra snježnog pokrova. Trenutna temperatura u gradu iznosi 0 Celzijevih stupnjeva, a dnevna neće prijeći 2 stupnja iznad ništice.

Današnja prognoza kaže da će cijeli dan biti oblačno sa snijegom, a kako je za HRT kazao Zoran Vakula, pravim zimskim uvjetima moramo se prilagoditi do četvrtka.

- Zbog pravih zimskih uvjeta nekima će u unutrašnjosti trebati ne samo metle i lopate, nego vrlo vjerojatno i ralice. Ponegdje će biti i mećave i vijavice! A kao i na Svjetski meteorološki dan - povremenog snijega bit će i mjestimice na Jadranu, gdje će bura i dalje biti često jaka, osobito na sjevernom dijelu i olujna, gdjegod na udare i orkanska- prognozirao je Vakula.

Stabilizacija atmosfere, barem privremena i samo u meteorološkom smislu, te slabljenje vjetra i zamjetniji porast temperature slijede od petka, dodao je. Kako piše HRT, u četvrtak će, uz popuštanje hladnoće, ponegdje padati i kiša.

No ni do tada, a i pitanje je uopće do kada - djelatnici DHMZ-a neće smjeti ulaziti u višestoljetnu zgradu na zagrebačkome Griču, koja je također stradala u jakom potresu u ponedjeljak.

Podijeli