Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pozivni centar

Velika Gorica osnovala Službu za nužnu pomoć

Nacionalni stožer civilne zaštite postavlja krevete za oboljele od koronavirusa u Areni
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
25.03.2020.
u 12:00

U ruralnom dijelu Velike Gorice pomoć će pružati članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava, a u samom naselju Velika Gorica timovi Crvenog križa.

Grad Velika Gorica, temeljem Odluke Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice, uspostavlja Službu nužne pomoći. Služba s radom počinje 25. ožujka 2020., a traje do opoziva. Ova Služba uspostavlja se s ciljem pomoći starijem stanovništvu uslijed provođenja mjera za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom.

Služba je uspostavljena putem Pozivnog centra koji radi od 8:00 do 20:00 putem dva fiksna i dva mobilna telefona: 01/6269908 (direktni); 01/6269900 (centrala); 091/9488770 (mobilni); 099/4231989 (mobilni). U slučaju potrebe bit će otvorene dodatne telefonske linije i produženo radno vrijeme.

Građani u potrebi mogu zvati Pozivni centar, na jedan od gore navedenih telefona, koji zaprima potrebe i preusmjerava na operativan rad. U ruralnom dijelu Velike Gorice pomoć će pružati članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava, a u samom naselju Velika Gorica timovi Crvenog križa.

Pripadnici DVD-ova i Crvenog križa vode evidencije o pružanjima nužne pomoći, a prilikom pružanja nužne pomoći opremljeni su potrebnom higijenskom opremom uz izbjegavanje osobnog kontakta. Svi operativci imaju iskaznice Stožera civilne zaštite, a u obilascima koriste vozila obilježena istim znakom.

- Moramo prihvatiti sve donesene mjere i strogo ih se pridržavati jer jedino tako možemo pomoći. O tome ovise životi svih nas, životi naših najmilijih. Pozivam sve koji mogu – ostanite doma. Budimo hrabri, disciplinirani i zajedno ćemo ovo pobijediti- poručio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Načelnik Stožera civilne zaštite Ervin Kolarec podsjeća građane kako velikogorički Stožer slijedi upute Nacionalnog stožera.

– Uveli smo i patrole u gradu i naseljima koje su tijekom 24 sata u ophodnji te upozoravaju građane na zabranu okupljanja i druge propisane mjere – rekao je Kolarec.

Donacije za uplatitelje iz Republike Hrvatske uplaćuju se na račun HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5380 - OIB uplatitelja.

Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke na broj računa: IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije