Novosti Sport Događanja

FOTO Kako mladi plesači iz SPK Vega provode dane u svoja četiri zida…

27.03.2020. / Petar Brnada

Sportsko plesni klub Vega bilježi veliki rast broja članova uz istu razinu kvalitete. Podsjetimo da je ovaj velikogorički klub akrobatskog rock 'n' rolla na sceni preko 16 godina, a njegovi članovi su osvajači brojnih naslova prvaka Hrvatske, pobjeda na svjetskim kupovima, Europskom i Svjetskom prvenstvu, ali i dobitnik Zlatne turopoljske podgutnice.

Epidemijom koronavirusa, a potom i uvođenjem brojnih restriktivnih mjera preko noći je više od stotinu djece ostalo bez treninga, a treneri bez posla.

Kako sada plesači preživljavaju dane u svoja četiri zida, upitali smo Tomislava Odžića, osnivača i glavnog trenera Vege.

Trener Tomo kazao nam je da su o odluci Vlade RH, 13. ožujka, o obustavi nastave, oni istog trena odlučili obustaviti i treninge.

-Koliko god nam svima to bilo teško, bila je to naša odgovornost kako bi zaštitili djecu i njihove obitelji. Obzirom da ponekad treniram i reprezentacije drugih država tako sam budno pratio razvoj situacije u svijetu, možda i više nego prosječni građani te sam znao što nam slijedi, ali sam ostao smiren. Srećom da sam se početkom veljače vratio iz Švedske neokrznut koronavirusom- ispričao nam je Tomo.

Dodao je da je ova situacija teško pala svima njima, a mišljenja je da je najteže sportašima i djeci.

-Ja sam navikao raditi 100 na sat i biti non-stop u pokretu i teško mi je sada sjediti doma, tako je i ostalim trenerima, a našim članovima je vjerojatno još i teže. Otkazana su velika svjetska natjecanja gdje smo se spremali popeti u TOP 10 u ovoj godini, ali i Prvenstvo RH za koje smo imali nekoliko favorita za zlato- priča Tomo.

Stoga su, kako bi ih održali u formi, ali i olakšali im izolaciju s psihološkog aspekta, odmah počeli s mini treninzima online.

-Svaki dan smo s njima u kontaktu, a mi treneri im pored tih mini treninga šaljemo i neke druge zadatke. Na primjer, pored treninga plesnih figura, vježbi za tehniku, kondiciju i snagu, s vremena na vrijeme im šaljemo i neke druge zadatke kako bi razvijali kreativnost te ih potaknuli na razmišljanje. Pazimo da im je sve to zabavno, a često u te zadatke uključujemo i njihove roditelje- otkrio nam je Tomo i dodao da ih veseli što i roditelji i djeca jedva čekaju novi trening, novi zadatak, novi izazov.

Nadamo se da će ova ugroza završiti koncem travnja i da ćemo se ponovo okupiti u dvorani u prvim danima svibnja, završio je Tomo, a mi mu se samo možemo pridružiti u željama.

Galerija slika

FOTO Kako mladi plesači iz SPK Vega provode dane u svoja četiri zida… FOTO Kako mladi plesači iz SPK Vega provode dane u svoja četiri zida… FOTO Kako mladi plesači iz SPK Vega provode dane u svoja četiri zida… FOTO Kako mladi plesači iz SPK Vega provode dane u svoja četiri zida… FOTO Kako mladi plesači iz SPK Vega provode dane u svoja četiri zida… FOTO Kako mladi plesači iz SPK Vega provode dane u svoja četiri zida… FOTO Kako mladi plesači iz SPK Vega provode dane u svoja četiri zida… FOTO Kako mladi plesači iz SPK Vega provode dane u svoja četiri zida…

Podijeli