Novosti Sport Događanja

VG Komunalac organizirao zelenu tržnicu

28.03.2020. / Juraj Odrčić

VG Komunalac danas je prema posebnim uputama Stožera civilne zaštite uspio organizirati ponovni početak rada gradske tržnice u Školskoj ulici.

Naime, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o iznimnom dopuštenju rada uz pridržavanje posebnih uvjeta za određene vrste tržnica i objekata na tržnicama za vrijeme proglašenja epidemije COVID-19. Njome se dopušta, uz pridržavanje strogih mjera socijalnog distanciranja, rad zatvorenih objekata u sastavu tržnica (prodavaonice i kiosci) u kojima se prodaje hrana, higijenski artikli, lijekovi, veterinarsko-medicinski proizvodi, poljoprivredni lijekovi i hrana za životinje.

Kako je tržnica ograđena te su na njoj kontejneri organizirala se prodaja iz njih, a kupci drže propisani razmak kako ne bi došlo do kontakta.

- Prema odluci Nacionalnog stožera dozvoljena je prodaja u prostorima zatvorenog tipa na tržnicama. Tako su i na našoj goričkoj tržnici od danas otvoreni kiosci s voćem i povrćem uz sve propisane mjere zaštite. Podržimo svi zajedno naše OPG-ove - poručio je gradonačelnik Dražen Barišić putem društvenih mreža.

VG Komunalac, kao upravitelj gradske tržnice, je dužan uz opće mjere i upute koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo, dodatno osigurati da se ne stvaraju gužve, primjenjivati mjere pojačane higijene i svakodnevnog čišćenja svih prostora, organizirati rad tako da bude osigurana što veća međusobna udaljenost radnika i kupaca, uz poštivanje strogih mjera socijalnog distanciranja te istaknuti jasne upute i preporuke za pridržavanje općih pravila o higijeni te strogoj mjeri socijalnog distanciranja. Budu li se građani pridržavali uputu tržnica će moći raditi i dalje.

 

Podijeli