Novosti Sport Događanja

FOTO: JVP na ispomoći kolegama vatrogascima u Zagrebu, pomažu u sanaciji krovova oštećenih potresom

06.04.2020. / Petar Brnada

Štete uzrokovane razornim potresom koji je u ranim jutarnjim satima 22. ožujka pogodio Zagreb i okolicu još uvijek se utvrđuju.

Pred vatrogascima, statičarima, građevinarima, inženjerima i ostalim službama te volonterima alpinistima koji su se odlučili pomoći, ogroman je posao pregledavanja i saniranja više tisuća zgrada i kuća koje su pretrpjele značajna oštećenja, a u tom poslu još od prošlog tjedna aktivno im pomaže i Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica.

Kako smo doznali od zapovjednika Ivice Macekovića, na intervencijama u Zagrebu nalazi se jedno vozilo s jednim vozačem. S područja cijele Hrvatske još u utorak pokupljene su auto-ljestve koje su dovučene u Zagreb na tjedan dana kako bi vatrogasci mogli sanirati ona najopasnija mjesta, odnosno krovove s kojih još uvijek prijeti velika opasnost za građane.

-Od 31. ožujka do sutra je u planu biti u ispomoći vatrogascima Grada Zagreba radi sanacije šteta nastalih od posljedica potresa, odnosno urušavanja dimnjaka itd. Miču se svi dijelovi koji su nestabilni da se otkloni opasnost otpadanja tih elemenata s krovova- pojasnio nam je Maceković.

Vatrogasci s kojima je i velikogorička ispomoć trenutno su na Gornjem gradu, ali i u Vinogradskoj. Maceković nam kaže da je riječ o jako nespretnim dijelovima grada i vrlo uskim za tako velika vozila, no to ih ne sprječava da izvršavaju svoju zadaću.

-Svaki dan od jutra do mraka smo tamo. Ako imamo nekog posla za auto-ljestve koji je odgodiv onda ga sačuvamo za navečer, a ako je nešto hitno uvijek možemo u kratkom roku povući vozilo natrag jer je tu Gorici za 20-ak minuta- kazao je Maceković.

Galerija slika

FOTO: JVP na ispomoći kolegama vatrogascima u Zagrebu, pomažu u sanaciji krovova oštećenih potresom FOTO: JVP na ispomoći kolegama vatrogascima u Zagrebu, pomažu u sanaciji krovova oštećenih potresom FOTO: JVP na ispomoći kolegama vatrogascima u Zagrebu, pomažu u sanaciji krovova oštećenih potresom FOTO: JVP na ispomoći kolegama vatrogascima u Zagrebu, pomažu u sanaciji krovova oštećenih potresom FOTO: JVP na ispomoći kolegama vatrogascima u Zagrebu, pomažu u sanaciji krovova oštećenih potresom

Podijeli