Novosti Sport Događanja

Gorica bez novih slučajeva zaraze, evidentirano 16 kršenja samoizolacije

06.04.2020. / Petar Brnada

Prema jutrošnjim podacima Službe za epidemiologiju, Velika Gorica bilježi isti broj zaraženih kao i jučer što znači da nema novih oboljenja od koronavirusa.

Dakle, na koronavirus i dalje je pozitivno 25 Velikogoričana, dok je u susjednim općinama zaraženo još troje mještana.

-Podsjećamo kako se i u našem Domu zdravlja obavljaju testiranja, ali isključivo na nalog liječnika obiteljske medicine. Također naglašavamo kako će svaka osoba dobiti konkretan termin kada treba doći u ambulantu kako bi se uzeo bris- rekli su iz gradskog Stožera. 

Kršili samoizolaciju

U Velikoj Gorici 219 građana nalazi se u samoizolaciji. Došlo je do 16 kršenja mjera samoizolacije, o čemu je izvješten Sanitarni inspektorat te se očekuje podnošenje adekvatnih prijava, kazao je danas načelnik PP Velika Gorica, Perica Malić.

Dodao je načelnik Malić da policija ima tri punkta gdje se vrše kontrole propusnica. Od toga je jedan fiksni, a dva su mobilna na širem području Velike Gorice.

-Policija uobičajeno radi svoj posao. Iskoristio bih prigodu da zahvalim Stožeru Civilne zaštite i drugim djelatnicima koji su uključeni u borbu s koronavirusom. Pohvalio bih građane Velike Gorice zbog discipline i samokontrole te ih pozivam da se i dalje drže mjera samo-zaštitnog ponašanja- poručio je Malić.

Izvanredne autobusne linije bez preopterećenja

Danas je krenuo nužni javni prijevoz na području Velike Gorice. Prema informacijama s terena autobusne linije nisu preopterećene, a ulazak i broj osoba kontroliraju pripadnici civilne zaštite Velike Gorice.

-Poštujte propisane mjere, ostanite kod kuće i čuvajte zdravlje svih nas- poručili su iz Stožera.

Podijeli