Home Izdvojeno Ne idi rodbini, #ostanidoma na Uskrs

Ne idi rodbini, #ostanidoma na Uskrs

Apel građanima stiže iz Ministarstva zdravstva

PODIJELITE

Stiže nam Uskrs, drugačiji nego bilo koji prije njega, Uskrs koji ćemo ove godine provesti unutar svoja četiri zida, s ofarbanim pisanicama, francuskom i pincom, ali- doma!

Poruka je to koja stiže i iz Ministarstva zdravstva pa i Nacionalnog stožera Civilne zaštite da ove blagdane ne idete u posjetu i na ručak, svojim najmilijima, koliko god vas srce i želja vukli.

Držimo se mjera, to je najbolji način da se zaštitimo

“Izazovna su vremena, ali moramo uvijek početi od sebe. Moramo biti svjesni što smo sami učinili da se ova epidemija zaustavi. Držat ćemo se svih mjera, ja ne želim otići negdje u posjetu i njima donijeti bolest ili se vratiti doma od njih s bolešću. To je najbolji način da se zaštitimo, moramo biti društveno odgovorni. Svi imamo želju da ne obolimo, moramo stalno imati na umu svi zajedno da je oboljelih 1.407, a da je na respiratoru 34 i da je 20 mrtvih. To su brojevi iza kojih se kriju ljudska imena, ljudske sudbine, to moramo imati na umu ako mislimo ići u posjete. Ja molim da se to ne radi i da se ostane doma”, rekla je nedavno gostujući na HRT-u Maja Grba Buljević, šefica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva.

Budite odgovorni!

Budite i vi odgovorni, prema sebi, ali i prema onima oko sebe. Ne dopustite da staroj baki koju ste odlučili posjetiti i obradovati za vrijeme Uskrsa to bude posljednji posjet. Razmislite. Bit će još Uskrsa. Ostanite doma.