Novosti Sport Događanja

Gradski Stožer do danas zaprimio više od 10 500 poziva građana, izdano je preko 6 500 propusnica

10.04.2020. / Petar Brnada

Na današnjem javljanju gradskog Stožera civilne zaštite načelnik Ervin Kolarec podsjetio je da je Stožer aktiviran još 10. ožujka, dok je već 13. ožujka započeo s radom i pozivni centar Stožera.

Od 24. ožujka formirana je i Služba za nužnu pomoć sugrađanima, a načelnik Kolarec pojasnio je na koji način Civilna zaštita uopće djeluje u ovom kriznom vremenu.

-Civilna zaštita radi u nekoliko segmenata; prvi je izdavanje propusnica, drugi ophodnja, a treći segment je pomoći sugrađanima kroz Crveni križ i dobrovoljna vatrogasna društva koji pokrivaju 42 mjesna odbora te osam gradskih četvrti- kazao je Kolarec.

Naglasio je da su od 6. travnja uveli i nužni javni prijevoz za Velikogoričane koji moraju s posla i na posao te su na taj način također ojačali snage Civilne zaštite koji kontroliraju poštivanje mjera u samim autobusima

-Od početka rada pozivnog centra pa do današnjeg dana imali smo preko 10 500 poziva sugrađana, a 23. ožujka krenuli smo s izdavanjem propusnica. Zaključno danas do 10 sati izdali smo preko 6500 propusnica našim sugrađanima- otkrio je Kolarec i iskoristio prigodu da zahvali na kvalitetnoj i dobroj suradnji sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske, ali i sa Stožerom Zagrebačke županije.

Sve mjere i odluke koje su donijeli i sve one županijskog i državnog stožera provode se i u Velikoj Gorici. Ovim putem pohvaljujem brojne naše sugrađane koji se drže zadanih mjera, a sve kako bi spriječili širenje koronavirusom, istaknuo je Kolarec.

-Hvala operativnim snagama Civilne zaštite, prije svega dobrovoljnim vatrogasnim društvima kojih je 29 na području grada, hvala gradskom Crvenom križu i svim zdravstvenim djelatnicima u Velikoj Gorici koji su u proteklih mjesec dana i danas, a tako će biti i ubuduće, biti od pomoći našim sugrađanima. Nalazimo se pred našim najvećim blagdanom Uskrsom. Provest ćemo ga drugačije nego prijašnjih godina. Želim da ga provedete uz svoje najbliže i svoju obitelj. Od srca svim sugrađankama i sugrađanima želim sretan i blagoslovljen Uskrs- poručio je načelnik Stožera Ervin Kolarec.

Podijeli