Novosti Sport Događanja

VIDEO Pučko učilište slavi velikih 60 godina: Brojni poznati glumci i glazbenici uputili online čestitku!

22.04.2020. / Petar Brnada

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica ušlo je u slavljenički tjedan. Ovog četvrtka, 23. travnja proslavit će svoj 60. rođendan, no s obzirom na pandemiju koronavirusa prisiljeni su slavlje održati u do sada neviđenim okolnostima.

Kako su zabranjena bilo kakva okupljanja i proslave, iskrene čestitke svojih suradnika, ali prije svega prijatelja, ovih dana zaprimaju preko društvenih mreža, a sve kako ta velika obljetnica ne bi protekla nezapaženo.

Tako su Ranko Zidarić, Alen Šalinović i Mladen Kovačić, trojica 'pacijenata' iz predstave Scene Gorica (DIS)FUNKCIJA GLAVE predvođeni 'doktoricom' Barbarom Vicković javili da su zdravi, pa su uputili i rođendansku čestitku našem šezdesetogodišnjaku.

Uz njih, Alen Kopunović Legetin, poznati orguljaš i dirigent prisjetio se s nostalgijom svog velikogoričkog nastupa u crkvi NBDM i razveselio Pučko učilište rođendanskom čestitkom iz svoga doma.

Glumci iz predstave AVIJONKO SE ŽENI, Tena Pataky i Mirko Ilibašić, također su s radošću uputili POUVG-u svoju rođendansku čestitku

Stigla je i prekrasna rođendanska čestitka POUVG-u od naše sugrađanke, pjevačice Ivane Kindl, a rođendanske video čestitke dosjetio se i Zlatko Majsec 'Frik iz kvarta', čiju je prvu knjigu izdala naša Biblioteka Albatros.

Goran Grgić, kazališni, filmski i televizijski glumac koji nosi titulu dramskog prvaka, u svojoj bogatoj glumačkoj karijeri prisjetio se i uloge u predstavi Scene Gorica 'U isto vrijeme, na starom mjestu'.

-Čestitao je od srca POUVG-u, ovaj značajan 60. rođendan, u vjeri da se vidimo 'u isto vrijeme, na starom mjestu- poručili su slavljenici.

Vrsni glazbenici i supružnici, pijanist Krešimir Starčević i flautistica Antonija Jurin Starčević povodom 60. rođendana POUVG-a izveli su iz svog doma skladbu Dore Pejačević 'Canzonetta', opus 8.

Podsjetimo, svoju slavljeničku godinu Pučko otvoreno učilište započelo je još u veljači velikim koncertom Zvonka Bogdana koji je ispunio Gradsku dvoranu, a u izradi je i velika monografija koja će obuhvatiti sve najrelevantnije u tih 60 godina stvaranja i djelovanja učilišta.

Podijeli