velika gorica

Barišić o smanjenu: Prvi teret moraju podnijeti oni koji imaju najveće plaće, zato smo takvu odluku i donijeli

29.04.2020 u 12:02

Bionic
Reading

Velika Gorica od travnja smanjuje plaće direktorima i članovima uprava trgovačkih društava za 20 posto, za 15 posto plaće se smanjuju pročelnicima u gradskoj upravi, a za 10 posto ravnateljima gradskih ustanova

Gradonačelnik i njegovi zamjenici 50 posto plaće za mjesec travanj uplaćuju na račun Gradskog društva Crvenog križa, a u daljnjim mjesecima smanjuje im se plaća za 20 posto, priopćili su u srijedu iz Ureda velikogoričkog gradonačelnika Dražena Barišića.

"Prvi teret moraju podnijeti oni koji imaju najveće plaće, zato smo takvu odluku i donijeli. Nećemo dirati plaće djelatnicima, posebice onima koji sve ovo vrijeme rade u sustavu civilne zaštite i na poslovima koji omogućavaju normalno funkcioniranje komunalnog sustava, ali i svih drugih vitalnih funkcija grada", kazao je Barišić.

Uštede u proračunu ostvarit će se obustavom nekih aktivnosti koje nisu nužne u ovom vremenu i koje se neće moći odvijati ni u sljedećim mjesecima.

Posljedice smanjenja prihoda sigurno će se osjetiti, a u kojim razmjerima ovisi i o daljnjim kretanjima gospodarstva, i samom trajanju cijele situacije epidemije, stoji u priopćenju.