Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Već ovog tjedna

Gradovima i općinama Zagrebačke županije 2 milijuna kuna iz EU fondova

04.05.2020.
u 15:51

Potpore vrijednofsti 1,54 milijuna kuna dodijelit će se gradovima Dugo Selo, Samobor i Velika Gorica, općinama Bedenica, Dubrava i Rugvica te trgovačkom društvu Vode Jastrebarsko, a ostalih 400.000 kuna općinama Dubrava, Gradec, Klinča Sela, Kloštar Ivanić i Pokupsko.

Izgradnja reciklažnih dvorišta,  projekti energetske obnove,  sustavi vodooprskbe i odvodnje i Wi-Fi hotspot točke samo su neki od i pothvata koji će se ove godine financirati u gradovima i općinama iz Zagrebačke županije, i to iz sredstava Europske unije. Tako će Županija već ovog tjedna na adrese gradova i općina poslati ugovore o dodjeli bespovratnih potpora za 12 projekata vrijednih 1,94 milijuna kuna

Bespovratne potpore za sufinanciranje provedbe projekata financiranih iz ESI fondova i programa EU ukupne vrijednosti 1,54 milijuna kuna dodijelit će se gradovima Dugo Selo, Samobor i Velika Gorica, općinama Bedenica, Dubrava i Rugvica te trgovačkom društvu Vode Jastrebarsko. Dodatnih 400.000 kuna razdijelit će se općinama Dubrava, Gradec, Klinča Sela, Kloštar Ivanić i Pokupsko za postavljanje hot spot točki odnosno Wi-Fi mreže na trgovima, igralištima, parkovima, šetalištima, društvenim domovima i ostalim otvorenim površinama.

- Bez obzira na trenutnu situaciju izazvanu pandemijom COVID-19 od iznimne važnosti nastaviti s provedbom infrastrukturnih projekata na području Zagrebačke županije, ponajviše onih koji se sufinanciraju sredstvima Europske Unije. Osigurali smo uvjete kako bi se svi europski projekti Zagrebačke županije provodili bez poteškoća i uvjeren sam kako ćemo donesenim odlukama doprinijeti i nesmetanoj provedbi i završetku provedbe projekata općina i gradova na našem području. Imajući u vidu izniman interes i broj prijava koje kontinuirano pristižu na naše javne pozive siguran sam da s donošenjem novih odluka nećemo dugo čekati - izjavio je župan Stjepan Kožić.

Inače, općine i gradovi te pravne osobe kojima je osnivač ili jedan od osnivača Zagrebačka županija ili jedinica lokalne samouprave s njezina područja, elektroničkom prijavom ove godine mogu ostvariti bespovratne potpore ukupne vrijednosti 7,45 milijuna kuna i to za izradu projektne dokumentacije za projekte koji će financirati iz ESI fondova, programa EU i ostalih izvora, za sufinanciranje tehničke pomoći za prijavu projekata na EU natječaje u 2020. godini, bespovratne potpore za postavljanje hot spot točki ali i za sufinanciranje izrade Strategija i provedbe projekata razvoja pametnih gradova na području Zagrebačke županije. Novost ove godine je mjera putem koje se sufinancira (re)certifikacija općina i gradova s povoljnim poslovnim okruženjem.

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar ElizabethEX90
ElizabethEX90
23:00 06.05.2020.

w︆︅︆­­w︆︅︆­w︆︅︆­.︆︅︆­­l­­o︆︅︆v︆︅︆e︆︅︆x︆︅︆­x︅︆︆­.︆︅︆­­c︆︅︆­l︆︅︆u︅︆b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije