Poziv poduzetnicima s područja Zagrebačke županije

Hrvatska gospodarska komora poziva poduzetnike s područja Zagrebačke županije koji su zainteresirani sa svojim proizvodima sudjelovati u obnovi oštećenih zgrada uzrokovanih potresom, da u što kraćem roku unesu proizvode u Katalog hrvatskih proizvoda Hrvatske gospodarske komore.

Katalog će biti prezentiran svim upraviteljima oštećenih zgrada i projektantima te će im biti važan alat u odabiru potrebnih proizvoda i najboljih ponuđača.

„S obzirom na novonastalu situaciju uzrokovanu potresom u Zagrebu i okolici te Covidom-19 koji snažno utječe na stagnaciju gospodarstva, ovaj katalog može poslužiti kao alat naručiteljima da kupuju hrvatske proizvode i time potaknu domaću proizvodnju i zadržavanje radnih mjesta. Važno je u ovoj situaciji i povećanje svijesti o važnosti plasmana domaćih proizvoda na javnim natječajima i njihova utjecaja na porast BDP-a“, poručuju iz HGK.

Kako bi se naručiteljima olakšala pretraga domaćih proizvoda koji su potrebni u obnovi zgrada, formirana je kategorija POTRES-OBNOVA dostupna ovdje.

Katalog hrvatskih proizvoda nastao je s namjerom predstavljanja naručiteljima roba i usluga, a posebno investitorima i projektantima proizvoda koji se proizvode u Hrvatskoj. Upotrebom Kataloga olakšan je rad pripreme natječajne dokumentacije tako što se na jednome mjestu mogu naći korisne informacije o domaćoj ponudi.