Novosti Sport Događanja

Budimir povratak treninzima 'proslavio' s dva položena ispita: Zdrav sam i željan nogometa

12.05.2020. / Damir Žbulj

U svim krajevima s nestrpljenjem se iščekuje povratak sportskim natjecanjima te se priželjkuje trenutak kad će nogomet ponovno postati najvažnija sporedna stvar na svijetu.

Tako je i u Španjolskoj gdje se treninzima vratio i naš Velikogoričanin Ante Budimir, nakon 49 dana stroge kućne karantene, u kojoj je 'na nulu' ošišao svoju prepoznatljivu frizuru...

Vrijeme je kratio i uz standardno igranje PES-a

 

Podijelio je iskustvo iz svoje Mallorce.

"Radimo odvojeno u malim grupama, uvijek u istom sastavu, svaka sa svojom loptom. Krenuli smo i odmah je sve ljepše."

Prošao je testiranje...

"Bio je to klasični bris nosa i grla, nije bilo tako bolno i za dva dana smo dobili rezultate."

I svi njegovi suigrači su zdravi.

Još uvijek španjolski prvoligaši nemaju konkretan datum povratka natjecanju, ali to bi moglo biti 12. lipnja.

"Ako će biti sredinom lipnja imat će dovoljno vremena za pripreme!"

Ove sezone zabio je devet golova, od čega su dva bila Barceloni na Camp Nou i najbolji je hrvatski napadač koji igra u ligama 'petice'.

"Veseli me povratak, ako se sport vraća onda se i neke druge stvari u našim životima vraćaju u normalu."

"Drago mi je da mogu igrati na ovoj razini, ova sezona ide za mene u dobrom smjeru. Osjećam se dobro, zdrav sam, odmorio sam i željan sam nogometa. Sve su to dobre stvari."

Kontakt s izbornikom Zlatkom Dalićem još uvijek nije uspostavljen, iako je prema partijama koje je ove sezone pružao u jednoj od najjačih svjetskih natjecanja sigurno zaslužio poziv i svoje mjesto na barem proširenom popisu.

"Očekujem uvijek dati svoj maksimum, trebam uvijek biti spreman iskoristi svak dan i postati bolji igrač. To su moji ciljevi i uvijek težim nečemu više."

DVA MANJE

Vrijeme u izolaciji radišni i marljivi Ante iskoristio je i za polaganje ispita na studiju ekonomije. Sad ih je dva manje i diploma bi uskoro mogla biti 'u džepu'.


Mallorca je trenutno u opasnoj zoni ispadanja, ali s tek bodom zaostatka iza Celte i dva manje od Eibara. Budimirovi golovi bit će od presudne važnosti u završnici ove pomalo nadrealne sezone.

(Foto: RCD Mallorca)

Podijeli