Novosti Sport Događanja

Za vikend zbog brzine kažnjen 41 vozač, najviše napuhao 59-godišnjak zaustavljen u V. Mlaki

18.05.2020. / Petar Brnada

U vikendu iza nas na području policijske postaje Velika Gorica, temeljem plana PU Zagrebačke provedena je još jedna akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda za vrijeme koje su plavci evidentirali 43 ciljana prekršaja.

I ovog puta najveći broj utvrđenih prekršaja odnosio se na jedan od najčešćih prekršaja, a to je nepropisna brzina. Policija je, naime, utvrdila 41 prekršaj nepropisne brzine iz čl. 53 st.1. ZSPC-a, dok su se preostala dva prekršaja odnosila na vožnju pod utjecajem alkohola.

 Tijekom provođenja akcije utvrđeno je i sedam ostalih prekršaja pa je tako PP Velika Gorica za vrijeme provođenja ove vikend akcije zabilježila ukupno 50 prometnih prekršaja.

U nedjelju oko 01:45 sati zaustavljen je 59-godišnji muškarac za kojega se kasnije ispostavilo da je vikend rekorder po napuhanim promilima.

Upravljao je osobnim automobilom, a kretao se kolnikom Zagrebačke ulice u mjestu Velika Mlaka u smjeru sjeveroistoka. -Dolaskom do kbr. 2C navedene ulice isti je zaustavljen i alkotestiran prilikom čega je utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola dok je u organizmu imao 1,28 g/kg alkohola, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg- rekli su nam iz policije.

Na mjestu događaja privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola, i isključen je iz prometa, a izdan mu je i Obavezni Prekršajni nalog.     

 -U vrijeme provođenja akcije nije se dogodila ni jedna prometna nesreća, dok se tijekom ostatka vikenda dogodila jedna prometna nesreća sa materijalnom štetom. Ni jedna osoba nije zadržana i smještene u jedinicu za zadržavanje ove PP do otriježnjenja- izvijestili su iz PP Velika Gorica.

Podijeli