preskoči na sadržaj

Osnovna škola Pokupsko

 > Naslovnica
Vijesti

PROJEKT-FAMILY DAY povodom Međunarodnog dana obitelji

Autor: Štefica Facko Vrban, 18. 5. 2020.

Učenici razredne nastave uključili su se u ovaj projekt koji će se predstaviti i na e Twinning projektu-Obitelj i ja,kao i na portalu Udruga hrvatskih učitelja Zvono.

Svaki razred obilježio je Međunarodni dan obitelji koji se slavi 15.svibnja,na različite načine prema svojim mogućnostima. U projekt su se uključili i predmetni učitelji koji rade u nižim razredima naše škole.  Kako je izgledao ovaj dan u pojedinim razrednim odjelima?

U prvom razredu cijeli tjedan je protekao s naglaskom na obitelj kao temelj društva i izvorom snage svakog pojedinca, osobito u ovoj neuobičajenoj nastavi na daljinu. Naši prvašići su uz podršku učiteljice Katarine čitali prigodne tekstove, pjevali, crtali portrete odabranih članova obitelji i računali obiteljske matematičke probleme. Također, zajedno s roditeljima, nacrtali su grb svoje obitelji te slikom i riječju pokazali što obitelj znači za njih.

Učenici drugog razreda sa učiteljicom Jasminkom napravili su Integrirani nastavni dan. Na satu prirode i društva ponovili  su užu i širu obitelj, imenovali članove  te važnost da svaki član obitelji ima svoju ulogu i obveze koje treba ispunjavati. . Sat razrednika je bio na temu Što mi znači obitelji,a na satu  hrvatskog jezika čitali su prigodan tekst te pisali kratke priče o baki  ili djedu.  Svaki učenik dobio je zadatak i likovno prikazati svoje članove obitelji  te na kraju svi zajedno otpjevati pjesmu Moj dom.

Na satu engleskog jezika sa učiteljicom Martinom, učenici 2.razreda nacrtali su svoja obiteljska stabla,a na  satu vjeronauku  uz podršku vjeroučiteljice  Sanje,obradili temu  U obitelji živimo jedni za druge uz prikaz video zapisa https://spark.adobe.com/page/UCwaC4OT3wkMo/?fbclid=IwAR12YwcduQ5YIyxs0uza5fkl01AnMi41721xJXJiFDQY2uua1hNp46X5giA

Treći razred učiteljice Željke crtežima je prikazao aktivnosti koje provode sa svojim obiteljima, a učenici iz Hotnje učiteljice Smiljane, priključili su se glazbenom izazovu profesora Marija.

4. razred učiteljice Jelene ove je godine dobio zadatak da osmisle idealan dan sa svojom obitelji. Gotovo svi su svoj idealan dan zamislili u prirodi, uz roštiljanje i pecanje na Kupi, dok bi neki radije proveli večer uz dobar film i kokice. Vrlo skromno i lijepo, baš kako bi i trebalo biti. I ono što je najvažnije, vrlo je lako za ostvariti!  Osim toga, četvrtaši su trebali nacrtati svoju obitelj na način da ih poistovjete sa životinjama. Najprije su trebali dobro razmisliti o osobinama koje imaju njihovi članovi obitelji, a potom i o osobinama raznih životinja. Tada su nastali crteži životinja koji predstavljaju članove njihove obitelji. Ako želite znati tko je vrijedna pčela, tromi medo, pričljiva papiga, tvrdoglavi magarac, lukava lisica....pogledajte u galeriji naših crteža.

Na online nastavi glazbene kulture učenici 4. razreda te učenici PŠ Hotnja, na temu Dana obitelji, pisali su stihove koje su potom uglazbljivali sami i poslali na uvid prof. Mariju Ožakoviću. Prof. Ožaković je radove pomno pregledao, poslušao te odabrao najbolje dijelove od svakog rada i na kraju spojio u jedinstvenu pjesmu Family day. Najviše ga se dojmila melodija učenice Nike Leone Aldobašić te je dijelove iz njene pjesme najviše upotrijebio u konačnoj verziji koju imate mogućnost i poslušati.

https://youtu.be/CWdEyc4pgM4

I učenici 6.razreda podijelili su s nama svoje obiteljske fotografije koje su obradili u aplikaciji pixiz.

Sve što su napravili učenici uz podršku svojih učitelja i roditelja možete pogledati u foto albumu na Facebook stranici naše škole.

 




Kalendar
« Ožujak 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Tražilica
Korisni linkovi

Oglasna ploča
CMS za škole logo
Osnovna škola Pokupsko / Pokupsko bb, HR-10414 Pokupsko / www.os-pokupsko.skole.hr / ured@os-pokupsko.skole.hr
preskoči na navigaciju