Novosti Sport Događanja

Nema virusa u Gorici, slijedi dvoboj s Prelecovom Istrom: Planiramo igrati s dvije momčadi

19.05.2020. / Damir Žbulj

U srijedu od 16.30 sati nogometaši Gorice trebali bi odigrati prvu pripremnu utakmicu prije nastavka sezone prekinute koronavirusom.

Suparnik je Istra 1961, koju će s klupe voditi Ivan Prelec.

Odlična je vijest da su svi testirani igrači, stručni stožer i fizioterapeuti negativni na COVID-19

"Moramo biti svjesni da će nakon više od dva mjeseca koliko je proteklo od prošle utakmice, igračima biti potreban određen period da se vrate u svoju staru formu i zato će nam ove prijateljske utakmice biti vrlo korisne," najavio je trener Gorice Valdas Dambrauskas.

"Svi smo čekali ovaj trenutak kada ćemo ponovno moći igrati pravi nogomet. Sretni smo što su nam omogućeni zajednički treninzi, da ponovno osjetimo momčadski duh. Smatram da ove utakmice u kojima dva kluba iz različitih dijelova države igraju jedan protiv drugog imaju veliku važnost za sve nas. To znači da se život polako vraća u normalu i da dobivamo bitku protiv pandemije," dodao je litavski strateg.

Velika većina igrača iz kadra trebala bi u srijedu dobiti priliku...

"U ekipi prevladava uzbuđenje! Naravno, morat ćemo ispuniti i neke taktičke zadatke, poraditi na nekim segmentima igre, ali najvažnije je da sada svi dobe minutažu i zato planiramo igrati s dvije momčadi."

U subotu je na rasporedu drugo predviđeno testiranje Goričana na koronavirus, ali i pripremni dvoboj kod zagrebačkog Dinama.

Posljednja provjera prije nastavka sezone i gostovanja u Koprivnici bit će domaći dvoboj s Varaždinom 30. svibnja na Gradskom stadionu. Sve utakmice igraju se bez prisustva gledatelja.

(Foto: HNK Gorica)

 

Podijeli