Novosti Sport Događanja

U subotu na Maksimiru u prijenosu uživo

22.05.2020. / Damir Žbulj

Nogometaše Gorice očekuje zanimljiva i bogata subota. Cijela momčad i stručni stožer trebaju obaviti drugo testiranje na koronavirus, a pred njima je i novi pripremni dvoboj, i to protiv lidera prvenstva i aktualnog prvaka Dinama.

Utakmica je na rasporedu od 18 sati, na glavnom maksimirskom travnjaku, ali će se, baš kao i svi susreti nastavka prvoligaške sezone, igrati bez prisustva gledatelja.

Pripremni okršaj moći ćete pratiti u izravnom prijenosu na HNTV.

Goričani su proteklog vikenda odigrali međusobno, Crveni su dobili Crne, a prije nekoliko dana su u Rijeci protiv Prelecove Istre 1961 remizirali 2:2.

Ndiaye, na asistenciju Gadže, i Ćelić, na ubačaj Kovačića, osigurali su dva pogotka prednosti, ali je suparnik u posljednjih 15-ak minuta stigao do izjednačenja.

Trener Dambrauskas je koristio dvije postave. U početnoj su bili Čović, Musa, Steenvoorden, Moro, Čabraja, Babec, Gadže, Dvorneković, Hamad, Golubickas i Cherif, dok su nastavak odigrali Išek, Kovačić, Krizmanić, Ćelić, Spudić, Kalik, Maloča, Periša, Maslowski, Bakula i Mudrinski.

Kapetan Kahlina, Jovčić, Lovrić, Čanađija, Suk i Špikić su propustili ovaj dvoboj, no, za okršaj s Dinamom neki od njih bit će apsolutno spremni.

Plavi su jedina ekipa u posljednje dvije prvoligaške sezone kojoj Gorica nije u službenim utakmicama uspjela uzeti niti jedan jedini bod.

"Čeka nas ozbiljna provjera. Gorica je kvalitetna ekipa koja je to pokazala u prvenstvu. Dobit ćemo neke informacije u kojem pravcu idemo i dobit ćemo neke odgovore. Radimo fenomenalno i vide se želja i htijenje. Idući tjedan se mlađi igrači vraćaju među juniore, a mi krećemo u završne pripreme za ispunjenje cilja, osvajanje prvenstva. Iako, očekuje nas deset vrlo ozbiljnih utakmica," najavio je novi trener Dinama Igor Jovičević, koji je u mladost bio naš sugrađanin, a prve nogometne korake napravio je u Radniku.

Gorica u nastavak sezone ulazi 6. lipnja kod Slaven Belupa u Koprivnici, nakon toga je na rasporedu gostovanje u Zaprešić pa veliki okršaj s Osijekom u Gradskom vrtu, prije nego na naš stadion 20. lipnja dođe upravo Dinamo.

Na ljestvici je nakon 26 odigranih utakmica turopoljski prvoligaš na šestoj poziciji s 35 osvojenih bodova, sedam manje od Osijeka i deset od Hajduka.

(Foto: HNK Gorica)

Podijeli