Novosti Sport Događanja

Centar za posjetitelje dobio novi multimedijalni interpretacijski postav Turopolja

28.05.2020. / Petar Brnada

Turistička zajednica grada Velike Gorice je u 2019.godini završila uređenje i opremanje multifunkcionalne dvorane s interpretacijskim postavom Turopolja prema projektu dizajnerice Nikoline Jelavić Mitrović čime je Centar za posjetitelje dobio sve planirane sadržaje.

Kako kažu iz TZ-a, prilikom osmišljavanja i realizacije multimedijalnog postava Turopolja vodila ih je želja da na jednom mjestu prezentiraju sve ono što Turopolje nudi posjetiteljima, a to je bogata materijalna i nematerijalna baština te iznimno prirodno bogatstvo velikog područja našeg zavičaja.

-U protekle dvije godine vjerojatno ste već nekim povodom posjetili turističko-informativni dio, a sada vas pozivamo na obilazak Interpretacijskog dijela koji je ove zime u potpunosti završen. Kratko ćemo vas uputiti u glavne zanimljivosti o Turopolju koje su interpretirane u prostoru, a nakon toga ćete imati vrijeme za samostalno razgledanje i istraživanje pojedinih sadržaja koji su vam najzanimljiviji- poručuju iz Turističke zajednice i dodaju:

-Zakoračite zajedno s nama pod krošnje hrasta lužnjaka, uz zvukove iz prirode i cvrkut ptica saznajte više o prirodnim ljepotama Turopolja, doživite povijest ovoga kraja od rimskog doba do danas, upoznajte etnografsko bogatstvo i tradicionalnu drvenu arhitekturu. Otkrijte poznate stvari o Turopolju na novi način, fotografirajte se s odabranim likovima iz turopoljske povijesti ili pošaljite elektronsku razglednicu iz Turopolja.

Centar za posjetitelje Velike Gorice, Trg kralja Tomislava 2, možete posjetiti tijekom tjedna od 8 do 16 sati, a vikendom: subota 10-13h, nedjelja 16-19h.

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje, a iz TZ-a  grupe mole najavu putem e-maila tzvg@tzvg.hr ili telefona 01 6221 666 gdje možete dobiti sve potrebne informacije.

Podijeli