Novosti Sport Događanja

Poletovci saznali termin kadetskog prvenstva Hrvatske

29.05.2020. / Damir Žbulj

Na 'online' Europskom prvenstvu u šahu nastupile su i kadetkinje Poleta Mira i Marta Trgovac, u konkurenciji do 1700 vrijednosnih bodova.

Mira je osvojila tri, a Marta dva boda, no, u virtualnom okruženju među 902 šahistice i šahista nisu se najbolje snašle.

-->> Zapažen rezultat Nikole Kosa na europskoj smotri

Nikola Kos je sjajnim nastupom u kategoriji do 1400 bodova zaslužio svoje mjesto i u ovoj konkurenciji, osvojio je četiri boda u sedam nastupa, a mjesto u finalnoj rundi među 250 natjecatelja izmaklo mu je zbog slabijih dodatnih kriterija te je u konačnici zauzeo 253. mjesto.

Odličan nastup imao je malo 'iskusniji' Bruno Kos u kategoriji do 2000 vrijednosnih bodova, u konkurenciji gotovo tisuću šahista.

Osvojio je 4,5 boda, ušao je među 250 najboljih te je na kraju završio na sjajnoj 164. poziciji.

Dobre vijesti stigle su i iz Hrvatskog šahovskog saveza, koji je odredio termin za održavanje prvenstva Hrvatske za kadetkinje i kadete do 7, 9, 11, 13 i 15 godina.

Najbolje mlade šahistice i šahisti Hrvatske okupit će se od 23. do 28. kolovoza u hotelu Medena u Trogiru, gdje će sigurno i Mira i Marta Trgovac, kao i ostale klupske kolege i kolegice iz ŠK Polet Buševec, imati sigurno što za pokazati.

Epidemiološka situacija u Lijepoj našoj trenutno je odlična, nadamo se kako će tako i ostati.

(Foto: ŠK Polet Buševec)

Podijeli