Novosti Sport Događanja

Završena izgradnja vodoopskrbnog cjevovoda u Pokupskom, voda stigla i do četiri značajna poljoprivredna gospodarstva

03.06.2020. / Petar Brnada

Iz Općine Pokupsko danas su priopćili da je završen projekt izgradnje vodoopskrbnog cjevovoda u naselju Busije te u Roženici (Labudani).

Izgrađeno je ukupno 1.154,2 m vodoopskrbnog cjevovoda, a kako navode iz Općine, provedbom projekta omogućena je vodoopskrba za stanovnike ovih predjela, među kojima su i četiri značajna  poljoprivredna gospodarstva, koja se bave uzgojem životinja, odnosno povrća i meda, i kojima opskrba vodom predstavlja bitan čimbenik za unapređenje i proširivanje proizvodnje.

-Ukupna vrijednost projekta je 650.324,35 kuna, što obuhvaća troškove izvođenja radova i usluge stručnog nadzora. Pomoć za provedbu ovoga projekta ostvarena je u vidu financijskih potpora, i to Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU u iznosu 350.000,00 kuna, te Zagrebačke županije u iznosu 212.824,35 kuna. Općina Pokupsko osigurala je iz vlastitih izvora 87.500,00 kuna- priopćili su iz Općine.

Sastavljanjem završnog izvješća o provedbi projekta, uspješno je završen projekt izgradnje vodoopskrbnog cjevovoda u Pokupskom, u predjelu Busije, i u Roženici, za Labudane.

Foto: Općina Pokupsko

Podijeli