vremenska prognoza

Dio Hrvatske pogodilo je grmljavinsko nevrijeme praćeno kišom i tučom, a toga će biti još kroz tjedan. Za vikend nas čekaju ljetne temperature

03.06.2020 u 19:58

Bionic
Reading

Nakon što su sjeverozapad Hrvatske zahvatili su grmljavinski pljuskovi, na području Međimurja, Podravine, Velike Gorice i Zagreba zabilježena je i tuča. Međutim za vikend nas očekuje proljepšavanje vremenskih prilika, uz dosta sunca i gotovo ljetne temperature u cijeloj Hrvatskoj, pogotovo u nedjelju

U petak će kiša još posvuda biti česta, mjestimice i obilnija uz grmljavinsko nevrijeme, osobito na Jadranu i u područjima uz njega, a u subotu dolazi razvedravanje uz povremenu kišu na istoku i jugu.

Vjetar će krajem petka i u subotu oslabjeti te okrenuti na zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura u subotu kretat će se do 12 Celzijevih stupnjeva na kopnu, a 16 na moru, dok će popodne porasti do 21 stupanj na kopnu i moru, kako navodi DHMZ.

U nedjelju dolazi toplije vrijeme, pa će u kontinentalnom dijelu Hrvatske jutarnja temperatura biti do 19 Celzijevih stupnjeva, a popodnevna do 28.

U zapadnom dijelu zemlje bit će povremena naoblaka uz moguću kišu, a vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni te se popodne može pojačati, dok se na istoku očekuje sunčano uz slab vjetar.

U gorju će temperatura biti nešto niža, ujutro oko 13, a popodne do 20 stupnjeva. Vrijeme će biti promjenjivo oblačno uz malu količinu kiše, a vjetar slab do umjeren jugozapadni i u nekim dijelovima umjeren do jak južni.

Na Jadranu će biti sunčano uz moguću naoblaku u nekim dijelovima te će puhati umjeren do jak jugoistočni i južni vjetar. Ujutro će se temperatura kretati do 17, a popodne do 28 Celzijevih stupnjeva.

  • +6
Nevrijeme u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL