Home Gospodarstvo Županija: Objavljen poziv za poduzetnike čiji je rad obustavljen zbog trajanja epidemije...

Županija: Objavljen poziv za poduzetnike čiji je rad obustavljen zbog trajanja epidemije bolesti COVID-19

Bespovratne potpore se dodjeljuju za opremu, najam, komunalne troškove...

PODIJELITE

Zagrebačka županija objavila je poziv za poduzetnike vrijedan 13 milijuna kuna koji je namijenjen za očuvanje i poticanje poslovne aktivnosti za mikro subjekte čiji je rad obustavljen zbog trajanja epidemije bolesti COVID-19. Prijave se primaju do 6. srpnja ove godine, a potpore su bespovratne.

Prijaviti se mogu mikro subjekti malog gospodarstva (obrti, trgovačka društva, samostalne profesije) koji imaju sjedište i koji posluju na području Zagrebačke županije, imaju najmanje jednu zaposlenu osobu (uključujući vlasnicu/ka obrta) te koji su prijavitelji na mjeru Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom (COVID -19). Najvažnije, njihovo poslovanje je trebalo biti obustavljeno Odlukom Stožera civilne zaštite RH od 19. ožujka 2020. godine.

Potpore za opremu, najam, komunalne troškove

Potpore će se dodjeljivati za nabavu opreme, sirovine i materijala za obavljanje osnovne djelatnosti, podmirenje kreditnih/leasing (financijski) obveza za nabavljenu opremu, korištenje/najam poslovnog prostora, komunalne troškove, troškove telekomunikacija, knjigovodstvenih usluga, licencija, koncesija te drugih troškova za obavljanje osnovne djelatnosti. Iznos potpore iznosi 3.000 kuna jednokratno po zaposlenom radniku na puno radno vrijeme u prethodnom mjesecu.

Više informacija o načinu prijave te potrebnim dokumentima pronađite OVDJE.