Novosti Sport Događanja

Golubickas uspješno operiran, na travnjak se vraća brže od očekivanog

08.06.2020. / Damir Žbulj

Paulius Golubickas teško je stradao na gostovanju Gorice u Koprivnici, nakon što je 'naletio' na rame Tomislava Božića.

Nenamjerni start koštao je mladog litavskog veznjaka slomljene vilice, no, nakon uspješne operacije Golubickas bi se treninzima mogao vratiti već za mjesec dana, a u puni pogon za šest tjedana, što ipak znači da je za njega ova sezona završena. 

Kako je sve dramatično izgledalo, ovo su odlične vijesti i puno povoljniji ishod nego što se moglo očekivati. Prve prognoze predviđale su višemjesečni oporavak...

Trenutno se Golubickas nalazi na intenzivnoj njezi, a iz bolnice bi trebao bi biti otpušten kroz par dana.

"Zahtjevna operacija trajala je više od četiri sata, a pred njime je sada proces oporavka. Prema prognozama liječnika, Paulius bi s treninzima mogao krenuti za četiri tjedna, a dva tjedna nakon toga moći će ulaziti u puni kontakt," javili su iz HNK Gorica.

"Klub ovim putem zahvaljuje cijelom timu klinike za maksilofacijalnu kirurgiju Kliničke bolnice Dubrava na brzoj reakciji i izuzetnom tretmanu našeg igrača. Zahvaljujemo i timu hitne službe Opće bolnice Koprivnica na brzoj reakciji i prijemu Pauliusa nakon ozljede koja se dogodila u subotu poslijepodne tijekom utakmice protiv Slaven Belupa."

Poruku podrške poslao je i 32-godišnji Tomislav Božić, nogometaš Slaven Belupa koji je sudjelovao u nehotičnom duelu, koji je prije devet godina jedno kratko vrijeme i nosio dres Gorice, dok je bila drugoligaš. Suigrači su mu između ostalih bili Saša Sabljak, danas pomoćni trener Gorice, Mislav Čunčić, koji igra u Kurilovcu, Ante Radoš (Udarnik, NK Ban Jelačić Vukovina, Gradići), Matija Mihalj, Pejo Pejić, Josip Grdenić...

Golubickas je službeno na posudbi iz litavske Dainave do kraja sezone, no, sasvim je izgledno kako će mu Gorica ponuditi trajni ugovor. 

 

Podijeli