Novosti Sport Događanja

Talentirani gimnazijalci pokazali svoju svestranost i nadarenost, Lauri Čelak otišle čak dvije 1. nagrade!

08.06.2020. / Petar Brnada

Učenici Gimnazije Velika Gorica, svoju svestranost i nadarenost u raznim talentima prezentirali su i na poticaj nastavnice glazbene umjetnosti, Ivane Petravić, prijavili na natjecanje pod nazivom Talentijada.

-Naši učenici drugih i trećih razreda (Ana Mihanović, 2.b; Lucija Lukanović, 2.b; Laura Čelak 3.b; i Roko Šašić, 2.b) prijavili su se na online natjecanje talenata u slikanju, pisanju, plesanju i pjevanju. Ono što bi svako trebalo istaknuti, uz djevojke koje su iznimno talentirane u likovnom smjeru, naš Roko Šašić je plesnu točku koju smo prijavili, otplesao improvizirano u trenutku, bez ikakve pripreme i uvježbavanja- otkrili su iz Gimnazije.

Svih četvero učenika prošlo je polufinalni krug glasanja te su ušli u finale i borbu za nagradna mjesta. Do 31. svibnja, publika je također svojim glasovima mogla poduprijeti svoje favorite te glasati za one najbolje. Tako je u kategoriji likovnih izričaja, 1. nagradu publike osvojila Laura Čelak! No, osim nagrade publike, Laura je ponijela i 1. nagradu stručnog žirija u svojoj kategoriji!

Također, Roko Šašić sa svojom je plesnom točkom u kategoriji video izričaja osvojio 2. nagradu stručnog žirija!

Iz Gimnazije pojašnjavaju da se žiri sastojao od stručnjaka raznih područja, likovnog izričaja, plesnog, glazbenog, scenskog do onog motivacijskog, a jedan od svakako najpopularnijih članova žirija, bio je i Luka Bulić.

 -Sam projekt Talentijada osnovno je iniciran te koordiniran od strane pedagoginje OŠ Antuna Bauera u Vukovaru, Ivane Dragšić. Projektu, koji je pokrenut, pridružilo se još ukupno jedanaest osnovnih i srednjoškolskih škola partnera, čiji su koordinatori potaknuli učenike na stvaranje i izradu radova. Projekt je međunarodnog karaktera te je uključen, također, u eTwinning sustav vrednovanja. Cilj projekta je potaknuti razvoj različitih vještina učenika u skladu s njihovim individualnim sposobnostima- kazali su iz Gimnazije te naglasili da čestitaju svim sudionicima i pobjednicima!

Podijeli