Novosti Sport Događanja

Za vrhunsku online obradu Arsenove pjesme gimnazijalcima stigla vrijedna pohvala!

09.06.2020. / Petar Brnada

Zbor i band Gimnazije Velika Gorica sa svojom izvedbom snimke pjesme Kad bi svi, pod stručnim vodstvom nastavnice glazbene umjetnosti, Ivane Petravić, prijavio se na "Natječaj za najbolji online video iz karantene", kojeg je organizirao Zagrebački glazbeni podij Centra za kulturu Trešnjevka, uz potporu Ministarstva kulture RH.

A gimnazijski zbor i band sada su i službeno pohvaljeni za uspješnu online izvedbu! Realizacija same izvedbe dodatno je oplemenjena instrumentalnim zvukom gimnazijskog banda, koji je samostalno, uz vodstvo učenika Lovre Počepana, izradio aranžman!

Podsjetimo, učenici i nastavnici Gimnazije Velika Gorica zajedno s vanjskim suradnicima udružili su snage još u vrijeme karantene, izazvane virusom SARS-CoV-2 i snimili izvedbu pjesme "Kad bi svi".

Aranžman instrumentalne pratnje izradili su učenici banda Gimnazije Velika Gorica među kojima se posebno ističe Lovro Počepan, kazali su iz Gimnazije.

Što se tiče teksta, čiji je izvorni autor Arsen Dedić, njega je prilagodila nastavnica glazbene umjetnosti, Ivana Petravić.

Na natječaj za najbolji online zborski video iz karantene prijavila su se 32 ansambla iz cijele Hrvatske, s raznolikim repertoarom: višeglasnim obradama pop pjesama, tradicijskim hrvatskim pjesmama, ali i skladbama klasičnog zborskog sloga. Cilj ove posebne nagrade bio je pohvaliti sve zborove i vokalne ansamble koji su poticali izvrsno pjevanje, čak i u izvanrednim okolnostima.

Podijeli