Novosti Sport Događanja

Dvorneković: Nema ljepše, idemo protiv Dinama pred svojim navijačima isprati gorak okus

19.06.2020. / Damir Žbulj

U subotu na Gradski stadion dolazi zagrebački Dinamo! Bit će to prva domaća utakmica nogometaša Gorice nakon povratka poslije pauze zbog pandemije koronavirusa, a igrat će se pred navijačima, koji će se uz pridržavanje epidemioloških mjera ponovno okupiti na tribinama velikogoričkog stadiona.

Nakon više od 100 dana pauze...

U nastavku sezone Gorica je pod vodstvom Valdasa Dambrauskasa remizirala u Koprivnici, dobila posrnuli Inter u Zaprešiću te izgubila prije par dana ključan okršaj u Osijeku. Poraz je to koji je u potpunosti udaljio turopoljskog prvoligaša od ispunjenja ovosezonskih ambicija i ciljeva, najavljivanog izlaska u Europu.

U posljednjih sedam kola Goričani ne smiju ostati bez motiva, moraju jednostavno pokazati kako pod novim trenerom ipak imaju potencijala za napredak, a potrebno je već i početi razmišljati o idućoj sezoni...

"Moj dojam je da smo od početka utakmice u Osijeku kasnili u svakom duelu, na svakoj lopti, svaka 'li-la' situacija otišla je na njihovu stranu. Prvo poluvrijeme je, moramo biti realni, doista za zaborav, jer nismo stvorili niti jednu konkretnu šansu, osim možda onog pokušaja Suka nakon ubacivanja..."

"U drugo poluvrijeme krenuli smo bolje, imali i tu stativu Čabraje, stavili smo ih pod određeni pritisak nekih 15-ak minuta, ali nismo uspjeli to iskoristiti. Primili smo zatim i taj drugi gol, pa sam još i ja imao onu šansu koja je mogla zakuhati utakmicu, možda smo na kraju nakon Kikijevog gola mogli i doći do boda. Međutim, realno je reći da je Osijek zaslužio pobjedu, nekako su je željeli više od nas," analizirao je Matija Dvorneković.

Najavio je i dolazak Dinama, kojeg je Gorica u nedavnoj pripremnoj utakmici na Maksimiru u međusobnim susretima po prvi puta dobila.

"A mi sve ovo moramo što prije zaboraviti, jer nova utakmica je već u subotu. Nema ljepše, igramo doma protiv Dinama i pred našim navijačima idemo probati isprati ovaj gorak okus i gledati pozitivno prema naprijed."

Dvoboj s liderom prvenstva i braniteljem naslova prvaka na rasporedu je u subotu od 21.05 sati.

U preostalim subotnjim susretima 30. kola HT Prve lige Inter dočekuje Osijek (18.55 sati), dok će Prelecova Istra 1961 od 21.05 u Varaždinu igrati važan derbi začelja za prvoligaški opstanak. U nedjelju Rijeka gostuje u Koprivnici, a Lokomotiva je domaćin Hajduku.

Goricu, nakon Dinama, čeka gostovanje u Rijeci pa domaći dvoboj sa Splićanima.

 

EPIDEMIOLOŠKE MJERE

Sukladno odluci HZJZ-a omogućen je povratak gledatelja na tribine uz pridržavanje epidemioloških mjera prema kojima gledatelji moraju sjediti na udaljenosti od 1,5 metra. Gledatelji trebaju na dan dolaska na utakmicu izmjeriti tjelesnu temperaturu. Ako je u jutarnjim satima viša od 37,2 °C, ako se osoba osjeća bolesno ili ima bilo koje znakove bolesti (to se odnosi na sve simptome i znakove bolesti, a ne samo na bolesti dišnih puteva), osoba se treba telefonski javiti nadležnom obiteljskom liječniku, koji će odlučiti o daljnjem postupanju.

Za vrijeme ulaska i izlaska iz športskog objekta, kao i tijekom boravka odnosno prolaska gledatelja kroz zatvorene prostore športskog objekta na kojem se održava natjecanje (hodnici, sanitarni čvor i sl.) preporučuje se držati razmak od 1,5 metra kao nužnu fizičku udaljenost.

Sve preporuke i mjere Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u pročitajte ovdje.

ONLINE PRETPRODAJA ULAZNICA

Ulaznice za utakmicu protiv Dinama (subota, 20.06.2020., 21:05h) moguće je kupiti u online pretprodaji na http://ulaznice.hr/r/HNK_Gorica po cijeni od 30,00 kn do subote u 11:00 sati. Nakon toga cijena ulaznica će biti 50,00 kn.

Online prodaja trajat će do 19:00 sati, nakon čega je ulaznice moguće kupiti isključivo na blagajni Zapad.

PRETPRODAJA NA BLAGAJNAMA

Ulaznice je moguće kupiti u pretprodaji na blagajni Zapad od srijede, 17.06. do petka, 19.06. od 10-12 i 16-18 sati. Cijena ulaznica u pretprodaji iznosit će 30,00 kn.

PRODAJA NA DAN UTAKMICA (subota, 20.06.2020.)

Na dan utakmice ulaznice je moguće kupiti online do 19:00 sati ili na blagajnama od 19:00 sati po cijeni od 50,00 kn.

VAŽNA OBAVIJEST ZA VLASNIKE GODIŠNJIH ULAZNICA

Zbog mjera koje su propisane za organizacije nogometnih utakmica i propisanog razmaka od 1,5 m među gledateljima, godišnje ulaznice do daljnjega NE vrijede već je potrebno iste zamijeniti za jednokratnu ulaznicu na blagajni Zapad u vrijeme pretprodaje (sri - pet; 10-12 i 16-18 sati) ili na dan utakmice (od 19:00 sati).

Zamjena za jednokratnu ulaznicu moguća je uz obavezno predočenje osobne iskaznice vlasnika godišnje ulaznice.

Podijeli