Novosti Sport Događanja

Jakir s Mariborom juriša na naslov prvaka Slovenije

19.06.2020. / Damir Žbulj

Dok se Gorica pod vodstvom Valdasa Dambrauskasa, nakon poraza u Osijeku, praktički u potpunosti oprostila od mogućnosti za europski iskorak, bivši trener Sergej Jakirović, koji je smijenjen u veljači ove godine, na novom poslu, na klupi slovenskog velikana Maribora, juriša prema naslovu prvaka.

Nakon nastavka sezone prekinute koronavirusom zaredao je s tri pobjede i zaostatak za vodećom ljubljanskom Olimpijom smanjio je sa sedam na samo jedan bod.

Jakir je u Gorici ostavio dubok trag, lani je u premijernoj prvoligaškoj sezoni klub odveo do petog mjesta i do posljednje se kola borio za Europu. Ove sezone je ekspresno smijenjen na početku proljetnog dijela sezone, nakon teškog poraza u Splitu, međutim njegova zamjena iz Litve je u svojih šest utakmica na klupi turopoljskog prvoligaša dobila tek Istru i Inter, remizirao je s Varaždinom i Slaven Belupom, a izgubio od Lokomotive i Osijeka. Od mogućih 18 osvojio je osam bodova. Peta pozicija na ljestvici sad je udaljena ogromnih deset bodova...

Maribor je u posljednjem prvenstvenom kolu na gostovanju kod Triglava preokretom stigao do slavlja...

"To je Maribor, koji se nikad ne predaje. Imamo dugu klupu i dovoljan broj igrača koji u svakom trenutku mogu krenuti u početnoj postavi. Cijelo vrijeme tvrdim kako moraš naporno trenirati i kad dobiješ priliku trebaš pomoći ekipi. Ponovno smo napravili preokret, to je snaga ove ekipe koju želim vidjeti. Napravili smo odličan posao, smanjili smo prednost na samo jedan bod i sada smo u situaciji da sami odlučujemo o svojoj sudbini, to smo željeli i tome smo se nadali," rekao je bivši trener Gorice.

U idućem kolu čeka ga domaći dvoboj s otpisanim Rudarom: "Možda je to i najteža utakmica jer su bodovi upisani unaprijed. no, vjerujem kako ćemo s našom energijom, koja je vidljiva na terenu, doći do nove pobjede i u derbi s Olimpijom možda ući i s bodovnom prednosti."

Veliki okršaj za vrh slovenskog prvenstva igra se u Ljubljani 28. lipnja.

Naslov prvaka u Deželi donosi kvalifikacije za Ligu prvaka, dok drugo i treće mjesto vode u kvalifikacije za Europsku ligu. Maribor trenutno ispred Celja ima bod prednosti, a ispred četvrte Mure ima pet bodova viška.

Podijeli