Novosti Sport Događanja

Povijesni bod Gorice u okršajima s Dinamom, Livaković 'izludio' Lovrića

20.06.2020. / Damir Žbulj

Nakon točno 103 dana prvoligaški nogomet se vratio u Veliku Goricu i to na kakav način! U goste je na Gradski stadionu stigao zagrebački Dinamo, aktualni prvak i uvjerljivi lider HT Prve lige, koji je pobjedom mogao potvrditi novu titulu, no, za proslavu će se morati strpjeti barem do iduće utakmice.

Goričani su odigrali vjerojatno i najbolju utakmicu pod vodstvom Valdasa Dambrauskasa, dok su gosti, koje s klupe vodi naš bivši sugrađanin Igor Jovičević, bili poprilično suzdržani te u konačnici i mogu biti zadovoljniji s konačnih 0:0.

Imali su Plavi u posljednjim sekundama dvoboja veliku priliku za slavlje, ali se lopta otkotrljala malo pored vratnice, čime je večeras odlični Kahlina po prvi puta uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom protiv Dinama.

Veliki je ovo bod turopoljskog prvoligaša, čak i povijesni, jer je u svih sedam prijašnjih međusobnih prvenstvenih dvoboja s hrvatskim prvakom teren napuštao poražen.

Dambrauskas se i u ovom dvoboju odlučio ispred kapetana Kahline postaviti Musu Muhammeda, Steeenvoordena, Jovičića i Čabraju, u sredini veznog reda bili su Kalik, Babec i Suk, na krilima ovaj put izuzetno raspoloženi Hamad i Lovrić, a u vrhu napada Ndiaye.

Goričani su ostavili puno bolji dojam nego u prošlom kolu protiv Osijeka, trener je u ovih nekoliko dana dobio pravu reakciju od svojih igrača i Dinamo je dobar dio dvoboja bio bez prave ideje kako pronaći put do mreže domaćih.

Sve ono što je išlo u okviru zaustavio je sigurni Kahlina, baš kao što je na drugoj strani travnjaka reprezentativnu formu potvrdio Livaković.

Lovrić je ponovno bio najistaknutije ime susreta, s nebrojenim pokušajima, udarcima, ubačajima i u nekoliko situacija bio je jako blizu pogotka.

U finišu prvog poluvremena sudac Vidulin morao je konzultirati VAR, ali nije dosudio penal za Goricu nakon starta na Ndiayeu. Bila je to još jedna opasna situacija pred suparničkim vratima u kojoj je ponovno sjajno reagirao Livaković.

Početak drugog poluvremena kasnio je zbog problem s mrežom jednog gola i to kao da je dekoncentriralo Goričane. Kahlina je bio na mukama poslije velike pogreške Čabraje, koji je izgubio loptu u svom kaznenom prostoru, no Ademi je pucao ravno u ruke vratara domaćih.

Dinamo je nakon toga gotovo nestao s goričkog travnjaka, sve do posljednjih sekundi utakmice kad su ga centimetri dijelili do nezasluženog slavlja. 

Gorica je u nastavku diktirala ritam, stvarala prigode pred gostujućim vratima. Lovrić je pucao iz svih pozicija, ali jednostavno nije mogao nadmudriti raspoloženog Livakovića, koji je bio prvo ime Dinama u ovom susretu, što dovoljno govori o partiji koju je u Velikoj Gorici ove subote pružio prvak Hrvatske.

Na povratku navijača na Gradski stadion na tribinama se okupilo više od dvije tisuće gledatelja, što je iznad preporuka o popunjenosti jedne trećine kapaciteta uz slabo pridržavanje mjera u obrani od koronavirusa. Nadamo se kako to neće imati negativnog utjecaja na još uvijek povoljnu epidemiološku situaciju u Hrvatskoj, iako je u posljednjih nekoliko dana izraženo povećanje broja novoboljelih...

Na ljestvici HT Prve lige Gorica je i dalje na šestoj poziciji s deset bodova manje od Lokomotive, koja u nedjelju dočekuje Hajduk. 

U idućem kolu u petak na rasporedu je gostovanje u Rijeci, dok je 30. lipnja na rasporedu još jedan pravi nogometni spektakl na gradskom stadionu, jer u goste stiže splitski Hajduk. 

 

Galerija slika

Povijesni bod Gorice u okršajima s Dinamom, Livaković 'izludio' Lovrića Povijesni bod Gorice u okršajima s Dinamom, Livaković 'izludio' Lovrića Povijesni bod Gorice u okršajima s Dinamom, Livaković 'izludio' Lovrića Povijesni bod Gorice u okršajima s Dinamom, Livaković 'izludio' Lovrića Povijesni bod Gorice u okršajima s Dinamom, Livaković 'izludio' Lovrića Povijesni bod Gorice u okršajima s Dinamom, Livaković 'izludio' Lovrića

Podijeli