Novosti Sport Događanja

Trener nije zadovoljan 'nulom' s Dinamom: Moramo biti ubojitiji, pretvarati šanse u golove

21.06.2020. / Damir Žbulj

Trener Valdas Dambrauskas i njegovi igrači u najavi okršaja s Dinamom poručili su kako žele isprati gorak okus poraza u Osijeku i prezentirati svoju najbolju partiju i ez straha se suprotstaviti ekipi koja je u Veliku Goricu došla proslaviti novi naslov prvaka...

Gorica je napokon odigrala na pravoj razini, stvarala je prilike ispred sjajnog Livakovića i samo su nedostajali golovi kako bi se na kraju slavila povijesna pobjeda nad Dinamom, a ne 'samo' bod osvojen u 0:0 remiju.

Gledatelji su u povratku prvoligaškog nogometa na Gradskom stadionu mogli uživati u predstavi domaćih igrača, ali litavski strateg u konačnici ipak nije bio zadovoljan.

"Iskreno, ovo je veliko razočaranje. Igrali smo protiv Dinama, a imali toliko udaraca, prilika... Nadigrali smo vodeću momčad prvenstva gledaju li se šanse koje smo imali, bili smo pozitivni i hrabri. Uspoređujući s Osijekom, pogotovo prvi poluvremenom u Osijeku, bila je ovo drukčija Gorica. Bila je to Gorica kakvu svi želimo gledati. Međutim, ako ne zabiješ gol, ne možeš pobijediti. Moramo napredovati u tom dijelu, biti ubojitiji pred golom, pretvarati sve te šanse u golove, a golove u bodove," naglasio je Dambrauskas, koji je svjestan kako je njegova momčad propustila 'nokautirati' prvaka Hrvatske, koji je feštu za proslavu još jedne titule morao ipak odgoditi.

"Netko će reći 'dobro, barem nismo izgubili', ali željeli smo pobjedu. Svi ovi ljudi na tribinama vidjeli su da nemamo razloga biti zadovoljni s ovim bodom. Sve do posljednjih sekundi držali smo se našeg plana igre, ali... Realizacija nam je ovoga puta bila zaista loša."

U pokušajima pred suparničkim vratima prednjačio je Kristijan Lovrić, koji je uputio devet od jedanaest udaraca prema golu Dinama.

No, lopta nije htjela u mrežu...

"Načinom na koji su igrali prisilili su Dinamo da se malo povuče, jer stvarali smo svoje situacije kad bi nas pokušali pritisnuti. U nekim fazama igre bili smo stvarno jako dobri, prije svega u građenju igre i planiranju napada, a vidjeli su se i neki automatizmi u igri. A opet, na kraju se sve svodi na golove i bodove, zato ne možemo slaviti na kraju," jasna je poruka.

Ipak je Gorica prekinula jednu crnu tradiciju i niz od sedam uzastopnih prvoligaških poraza od Dinama.

"Da, ali ne mogu tako razmišljati u ovim trenucima. Ok, razumijem i poštujem povijest kluba, sve što se ranije događalo, u tih prošlih sedam utakmica, ali sretan si samo kad možeš utjecati na nešto. Pozitivno je što nismo izgubili ni primili gol od momčadi poput Dinama, no morali smo sve što smo napravili pretvoriti u golove. I to je kraj priče. Golovi mijenjaju stvari, a golova ovoga puta nije bilo."

Gorica u ovom trenutku zaostaje deset bodova za petim mjestom i Lokomotivom, koja u nedjelju na svom travnjaku igra protiv splitskog Hajduka. U idućem kolu u petak gostuje u Rijeci. 

 

Podijeli