Novosti Sport Događanja

Hotnja i Donji Hruševec ispratili Brešku ligu, nitko nema maksimalan učinak

22.06.2020. / Damir Žbulj

Malonogometna liga Vukomeričkih gorica imala je ovog vikenda dvostruki program, prvo Grbavica u Hotnji, a onda Krpičin grunt u Donjem Hruševcu.

Vremenske nepogode zadale su dosta problema organizatorima, međutim, sve utakmice ipak su odigrane.

Kravarsko je 'ispralo gorak okus' poraza u prvom kolu uvjerljivom pobjedom nad Gornjom Opatijom, koju su u mrežu utrpali čak sedam komada, od čega dva Božidar Turković, a jednom su precizni bili Sovina, Matija Zagorac, Ivica Kolarec, Josip Kolarec i Marko Tičarić.

Dubranec je s dva gola Luke Huzjaka i jednim Josipa Grge Grdenića s 3:1 svladao Šiljakovinu.

Donji Hruševec i Kozjača odigrali su neizvjesnu utakmicu, koju su odlučili golovi Zvonimira Matušina i Nikole Kuzmića. Pogodak za poraženu Kozjaču zabio je Jurica Kovačić.

Markuševec i Velika Buna odigrali su bez pobjednika 1:1 (Tomislav Brebrić/Robert Huđber), baš kao i Hotnja i Gornji Hruševec (2:2), koji su morali svoje nogometno umijeće pokazati po najvećem pljusku. Dumbović i Lipinčić zabili su za Hotnju, dok se za Gornji Hruševec pogađali Marko i Antonio Kuzmić.

Identičnim rezultatom završio je derbi okršaj Opatije i Pokupskog. Dvostruki strijelac za Opatiju bio je Ivan Šandor Šaki, a za Pokupsko Bruno Šestak Pok.

Novo Brdo je napunilo mrežu Strezojeva, Jušić i Vujnović zabili su svaki po dva komada za konačnih 4:0. Lijevi Štefanki su s 3:2 dobili Lučelnicu, u ljepotici dana. Ivan Krpečanec Mlađi bio je dvostruki strijelac za pobjedničku momčad, a Pirša je dodao jedan. Za poraženu Lučelnicu Ivica Petković postigao je oba pogotka.

Breška karavana u nedjelju se preselila na Krpičin grunt u Donji Hruševec, a zanimljivo kako nakon tri kola nitko nema maksimalan učinak.

Vodeći su 'povratnici' u ligu Lijevi Štefanki, dok je uz njih neporažena tek još Velika Buna.

Ove godine nema ekipa koja u prve tri utakmice nije osvojila barem jedan bod.

Program je otvoren okršajem Velike Bunde i Lijevih Štefanki, koji je završio neodlučeno 3:3. Robert i Filip Huđber te Danijel Škojc bili su strijelci za Bunu, dok je za Štefanke Krpečanec bio dvostruki strijelac, a jedan gol dodao je Matteo Žugaj.

Gornja Opatija je s 3:0 nadigrala Pokupsko, golgeterski su raspoloženi bili Brajkovići, Daniel, Matija i Josip (Crni).

U pravoj golijadi Opatija je s 4:3 svladala Gornji Hruševec (Ivan Šandor Šaki 2, Marko Brajković Medo, Stjepan Poturica / Ivan Godinić Boksač 2, Filip Kuzmić).

Kravarsko je s 4:1 bilo bolje od Dubranca, uz dva gola Božidara Turkovića te po jedan Marka Tičarića i Josipa Domitrovića.

Nakon 'naporne' subote i večeri teško je bilo odmah idući dan zadržati koncentraciju u obrani. Najbolje su to demonstrirali Novo Brdo i Hotnja. Mišel i Damir Vujnović u 6:3 pobjedu Novog Brda ugradili su svaki po hat-trick, dok je za poražene iz Hotnje Dominik Sovina dao dva komada, a Danijel Posavec jedan.

Donji Hruševec je sa 7:0 deklasirao Markuševec (Zvonimir Matušin 3, Nikola Kuzmić 2, Matej Skrbin, Ivan Ilijević DH), dok je Kozjači jedan gol Jurice Kovačića bio dovoljan za tri boda protiv Šiljakovine.

Jedinu utakmicu bez golova odigrali su Lučelnica i Strezojevo.

Domaćin četvrtog kola je Gornja Opatija, u subotu 27. lipnja. Program na Trsišču počinje u 15 sati, a domaćina će testirati Dubranec.

Nakon njih na teren izlaze Kozjača i Kravarsko pa Strezojevo i Velika Buna. Prema rasporedu slijede okršaji Opatije i Novog Brda, Hotnje i Lučelnice te Pokupskog i Gornjeg Hruševca. Markuševec će se suprotstaviti Šiljakovini, a za kraj je predviđen susret Lijevi Štefanki . Donji Hruševec.

Prvi vikend u srpnju ponovno se igra dupli program, prvo se Breška liga seli u Veliku Bunu, a odmah idući dan se šesto kolo igra u Šiljakovini.

(Foto: MNL Vukomeričke gorice)

 

Podijeli