Novosti Sport Događanja

Provod nije dobro završio: Napuhao više od 2 promila pa završio na triježnjenju u policiji

23.06.2020. / Petar Brnada

Tijekom provođenja još jedne vikend akcije pojačanog nadzora vozila i vozača, velikogorička policija u nedjelju nešto iza ponoći zaustavila je 28-godišnjaka za kojega se ubrzo uspostavilo da vozi s više od 2 promila u krvi.

Mladić je zaustavljen dok se kretao kolnikom Rakarske ulice u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom do raskrižja sa ulicom Avenija Pape Ivana Pavla II signalizirano mu je da se zaustavi nakon čega je i alkotestiran.

-Tom prilikom utvrđeno je da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola dok je u organizmu imao 2,02 g/kg alkohola, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg. Istom je na mjestu događaja privremeno oduzeta vozačka dozvola, isključen iz prometa, a isti nije recidivist- kazali su nam iz PP Velika Gorica.

Ta nesmotrenost 28-godišnjaka je koštala i triježnjenjem u posebnoj sobi odnosno noćenjem u policijskoj postaji, a protiv njega je podignut i Optužni prijedlog pred nadležnim sudom.

Također, za vrijeme akcije utvrđena su ukupno 43 ciljana prekršaja od kojih se njih čak 40 odnosi na prekršaje nepropisne brzine iz čl. 53 st.1. ZSPC-a, a tri na prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola iz čl. 199 st.1 i 2. ZSPC-a.

Podijeli