Obavijesti

Sport

Komentari 18

Tudorov 'dječji vrtić' dodatno je podmlađen uoči puta u Goricu...

Tudorov 'dječji vrtić' dodatno je podmlađen uoči puta u Goricu...
1

Trener Hajduka zbog ozljeda ne može računati na Jaira, Jurića, Mujakića, vjerojatno i Barryja, a zbog kartona na Caktaša i Dimitrova, tako da će susret u Velikoj Gorici morati iznijeti mladi igrači...

VIDEO

Tudorov dječji vrtić nekako se provukao protiv Slaven Belupa, a već u utorak čeka ih nova, još zahtjevnija zadaća, susret u Velikoj Gorici na koji će silom prilika momčad biti dodatno podmlađena. Protiv Slaven Belupa početna je postava Hajduka u prosjeku bila stara svega 22.6 godina, no zbog žutih kartona ostali su i bez Mije Caktaša i bez Kristiana Dimitrova, a vrlo je upitno hoće li moći nastupiti Hamza Barry, koji je pred kraj utakmice izašao s terena šepajući. Obzirom da već od ranije nema ozlijeđenih Stanka Jurića, Stefana Simića, Nihada Mujakića i Jaira, jasno je da će teret ovog vrlo zahtjevnog gostovanja opet morati podnijeti mladi igrači.

Cijena pobjede nad Slavenom: Hajduk bez dva ključna igrača
Cijena pobjede nad Slavenom: Hajduk bez dva ključna igrača

Od starijih bi u konkurenciji za početnu postavu trebali biti tek najiskusniji Eduok i Jradi koji imaju po 26 godina, Posavec i Juranović napunili su 24, a Ismajli, Tahiraj i Jakoliš po 23. Svi ostali su još uvijek 'zeleni'... Dobro, možda ne Darko Nejašmić koji je rođen 1999. i koji je već skupio dovoljno nastupa i iskustva, ali David Čolina, Jakov Blagajić, Ivan Dolček, Leon Kreković i Stipe Radić koji su rođeni 2000. definitivno da, a pogotovo Mario Vušković, Mario Čuić i Ivan Brnić koji su rođeni 2001. godine i tek skupljaju prve minute među seniorima.

Posebno će Tudoru biti teško nadomjestiti kapetana Caktaša koji je u pet ogleda nakon korona stanke zabio šest golova i praktično sam vukao cijelu momčad do devet bodova iz zadnjih pet susreta. Ali i Brazilca Jaira... Njih dvojica zabili su ukupnom 26 golova u ovom prvenstvu, više od svih ostalih prvotimaca zajedno. Svaki njihov gol i svaki bod koji su golovima donosili bio je od suhoga zlata i držao Hajduka u igri za toliko željenu drugu poziciju.

Pred Tudorom je dakle zahtjevna zadaća, kako se s mladim i neiskusnom postavom suprotstaviti čvrstoj i agresivnoj Gorici, čija igra i inače ne leži Hajduku. Osjetio je to najbolje na svojoj koži Damir Burić, koji je u ovoj sezoni u svega tri dana kraja listopada i početka studenoga izgubio oba susreta, i ispao iz kupa, a ni prošle sezone nije bilo ništa bolje. U četiri ogleda Hajduk nijednom nije slavio. Kopić je upisao poraz, Vulić remi, dok je Oreščanin upisao remi i poraz.

Hajduk jedva dobio oslabljeni Belupo, Lima promašio penal!
Hajduk jedva dobio oslabljeni Belupo, Lima promašio penal!

Je li Tudor pronašao dobitnu formulu za Lovrića i društvo, koje je deklasirao s čak 6:0 početkom veljače, saznat ćemo u utorak navečer, no nije naodmet spomenuti ni  kako je na tom susretu trener Hajduka ipak na raspolaganju imao manje – više sve starije i iskusnije igrače, dok je od mladih u početnoj postavi mjesto našao tek za  Leona Krekovića.

Nakon Gorice Hajduka čeka niz od tri najzahtjevnija protivnika, na Poljud im dolaze izravni konkurenti za drugu poziciju Osijek i Rijeka, a između njih će morati na gostovanje u Maksimir. Susreti su to na kojima će se rješavati pitanje drugog mjesta koje vodi u  kvalifikacije za Ligu prvaka. Mjesta koje žele i Hajduk, i Lokomotiva, i Osijek, i Rijeka... Dobar rezultat u utorak protiv Gorice bio bi dobar temelj za ono što  čeka Tudorovu momčad.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled