Novosti Sport Događanja

Tomislav Mesarov preuzeo seniorke Udarnika: Cilj ostaje isti, povratak u viši rang

30.06.2020. / Damir Žbulj

ŽRK Udarnik krenuo je žestoko s pripremama za novu sezonu. Vremena za tugovanje i razočaranje zbog odluka HRS-a o prekidu aktualne sezone bez priznavanja postignutih rezultata više nema i treba početi razmišljati o budućnosti.

Djevojke iz Udarnika bile su na sigurnom putu prema povratku u drugoligaško društvo, a to će ostati glavni cilj i za novu sezonu.

Taj posao preuzet će Tomislav Mesarov, koji je u velikogoričkom sportu ostavio dubok trag, što kao igrač HRK Gorica, što trener.

Josip Mesnik, koji je do sada uspješno vodio i mlađe dobne kategorije i seniorsku ekipu, u potpunosti će se posvetiti radu u školi rukometa ŽRK Udarnik, kvalitetnom razvoju igračica i pronalasku novih talenata.

"Nakon obavljenih razgovora, u dogovoru s trenerom Mesnikom i uz suglasnost predsjednika Mučnjaka, trener Tomislav Mesarov odlučio je prihvatiti dužnost trenera prve ekipe od iduće sezone."

"Cilj ostaje isti, osvojiti prvo mjesto u 3. HRL - Središte i izboriti povratak u 2. HRL - Zapad!"

Mesarov je imao bogatu igračku karijeru koja je trajala 26 godina, od početaka u Novom Zagrebu, preko Medveščaka, Kutine i Metkovića, gdje ostvaruje najzapaženije rezultate pa sve do HRK Gorica, gdje je i započeo svoj trenerski put.

Radio je u Petrinji, a prije tri godine preuzeo je mlađe dobne uzraste HRK Gorica.

Ove godine počeo je s radom u ŽRK Udarnik, s djevojčicama 2005. - 2007. godišta, a sada je spreman za novi izazov.

Prije devet godina zaslužio je prestižnu nagradu za najboljeg trenera Velike Gorice!

"Želimo mu puno sreće u radu i da zajedno s našim seniorkama ostvari zadane ciljeve. Neka u ovo vrijeme iduće godine proslavimo povratak u viši rang," iskrena je poruka iz kluba.

Mesarov je rođen u Zagrebu, prije 47 godina, a od najznačajnijih rezultata u njegovoj karijeri treba izdvojiti nastup u finalu Kupa Hrvatske s Moslavinom iz Kutine (1996.) i Medveščakom (1999.). Ipak, najveći uspjeh ostvario je u Metkoviću, s kojim je 2001. godine i osvojio hrvatski Kup te igrao u finalu EHF Kupa protiv Magdeburga. Suigrači su mu bili velikani hrvatskog rukometa Petar Metličić, Ivica Obrvan, Slavko Goluža, Davor Dominiković, Nikša Kaleb, Valter Matošević, Goran Jerković, Mario Bjeliš...

Bio je i aktivni rukometaš na pijesku, dva puta prvak Hrvatske...

Ekipa Udarnika ne bi smjela u novoj sezoni doživjeti značajnije promjene, što bi svakako trebala biti garancija novih dobrih rezultata i borbe za ostvarenje postavljenih ciljeva, povratka u 2. HRLŽ, gdje ovaj klub prema svemu viđenom u posljednjih nekoliko sezona i pripada.

 

 

 

Podijeli