Novosti Sport Događanja

Kup MNL Turopolja i Posavine u subotu u Vukovini: Gornje Podotoč je domaćin, Kuče brane naslov

03.07.2020. / Damir Žbulj

Ovaj vikend u Vukovini bit će u znaku sjajnog malog nogometa i lige Posavine i Turopolja. Prvo će se u subotu, u organizaciji Gornjeg Podotočja, tamo odigrati borba za pobjednika Kup natjecanja, dok će se u nedjelju na istom terenu akcija nastaviti šestim kolom MNL TiP...

Naslov pobjednika brani ekipa Kuča, koja ove sezone nije na očekivanoj razini. Ligu su do sada osvajali svih pet puta, u Kupu su igrali tri finala, a dva puta su podigli pobjednički pehar. Lani su u finalu slavili protiv Mraclina...

U prvih pet kola već su upisali dva poraza i u njihovoj trenutnoj slabijoj formi svi ostali traže svoju šansu. Međutim, nitko protiv njih sigurno neće biti favorit, bez obzira na aktualni pogled na ljestvicu.

Program će otvoriti neizvjestan dvoboj Drneka i Buševca, prema prikazanome do sada izjednačenih i ravnopravnih suparnika.

Veliki okršaj bit će i onaj Bukevja i Kosnice, dvije ekipe koje su trenutno pri samom vrhu ljestvice i koje se nadaju da mogu otići do kraja.

Gornje Podotočje svoju priliku vreba protiv Lazine Čičke, dok će susjedski derbi igrati Novo Čiče i Jagodno, ekipa koja je u ligu krenula s pet poraza i sigurno će u Kupu željeti pokazati kako zaslužuje više.

Vodeće Turopolje igra s trećeplasiranom Vukovinom, što će biti prava poslastica za sve koji se u subotu okupe oko terena!

Veleševec je ove sezone upisao tek jednu pobjedu, Čička Poljana je puno više pokazala i blagi je favorit ovog okršaja. Pobjednika ovog susreta u idućem dvoboju ide na branitelje naslova iz Kuča...

Prošlogodišnji finalist Mraclin, također je, poput aktualnih pobjednika, u prvoj rundi slobodan i čeka boljeg iz utakmice Drneka i Buševca, ekipa od kojih su već ove sezone uspjeli izgubiti. Imat će dodatni motiv, a u Vukovini i sigurno glasnu podršku navijača.

"Tablica je nakon pet kola izuzetno zanimljiva pa će tako i natjecanje u Kupu sigurno biti napeto. Razlike između ekipa su sitne i zaista svatko može pobijediti svakog, što do sada nije baš bio slučaj," poruka je organizatora.

Veliko finale je na rasporedu oko 21 sat. 

Kup MNL Turopolja i Posavine, 13 sati:

Drnek – Buševec (13 sati)
Bukevje – Kosnica (13.40 sati)
Lazina Čička - Gornje Podotočje (14.20 sati)
Novo Čiče - Jagodno (15 sati)
Turopolje - Vukovina (15.40 sati)
Veleševec - Čička Poljana (16.20 sati)
...
Četvrtfinale:
Mraclin - Drnek/Buševec (17 sati)
BUK/KOS - LAZ/G.POD (17.40 sati)
N.ČIČE/JAG - TUR/VUK (18.20 sati)
Kuče - Veleševec/Čička Poljana (19 sati)

Polufinala (19.40 sati i 20.20 sati)

Finale - 21 sat

Već u nedjelju se igra šesto kolo MNL TiP i bit će zanimljivo vidjeti u kakvo će se stanju dan kasnije pojaviti ekipe. Malonogometnih uzbuđenja i dobre zabave ovog vikenda sigurno neće izostati.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli