Novosti Sport Događanja

Tjedan obilježile krađe: U Hruševcu ukrali novac i cigarete, u Gorici parfeme

10.07.2020. / Maja Peranić

Velikogorička policija izvijestila je danas o kaznenim djelima koja su se na području grada i naselja dogodila protekli tjedan, od 4. do 10 srpnja. Među 35 događaja bilo je 13 kaznenih djela od čega najviše slučajeva krađa i to po trgovinama. U Donjem Hruševcu dogodila se teška krađa provaljivanjem, a u samom centru grada nastradala je trgovina Bipa odakle su u dva navrata ukradeni parfemi.

Teška krađa, odnosno provala u trgovinu dogodila se od 8.-9. srpnja u mjestu Donji Hruševec u trgovinu Mlin i pekare.

-Na mjestu događaja je obavljen očevid te je utvrđeno da je nepoznati počinitelj zavlačenjem prikladnog alata između krila ulaznih vrata ista obio, ušao u unutrašnjost gdje je izvršio krađu pologa novca i cigareta nakon čega se udaljio u nepoznato. Šteta ovim kaznenim djelom cijeni se na preko 10 000 kuna – kazali su u policiji.

Na udaru Bipa u Zagrebačkoj

To je i najteže kazneno djelo koje se dogodilo protekli tjedan na postajnom području PP Velika Gorica. Od ostalih krađa, iz policije su istaknuli dvije krađe parfema u Bipi u Zagrebačkoj ulici te krađu bicikla.

-4. srpnja prijavljena su nam dva slučaja krađa, jedan se dogodio 2.7. oko 14,30 od strane tri osobe gdje su dvije muške osobe odvlačile pažnju djelatnica dok je ženska osoba iskoristila to vrijeme te otuđila 5 različitih parfema različitih marki i s istima se udaljila iz trgovine. Šteta se cijeni na 1800 kuna. Drugo kazneno djelo bilo je 4.7. oko 20 sati od strane dvije muške osobe koje su iskoristili zauzetost djelatnica i tom prilikom otuđili ukupno tri parfema različitih marki. Šteta se cijeni na oko 1200 kuna – izvijestili su iz PP Velika Gorica.

Krađa bicikla dogodila se tijekom noći s 5.-6. 7. u Zagrebačkoj ulici. Bicikl je vlasništvo 27- godišnje hrvatske državljanke. Nepoznati počinitelj je došao do dvorišta stambene zgrade te sa stalka otuđio bicikl marke Specijalist bijele boje i s istim se udaljio u nepoznato. Od strane oštećene, vrijednost bicikla cijeni se na 2500 kuna, istaknula je policija.

Osim ovih zabilježena su i dva obiteljska nasilja te šest prometnih nesreća.

Podijeli