Novosti Sport Događanja

Varaždinci u gostima: Bez Lovrića možemo i moramo, ima igrača koji jedva čekaju svoju šansu

10.07.2020. / Damir Žbulj

Dvoboj protiv Varaždin, u petak od 20 sati na Gradskom stadionu, pretposljednja je prilika da nogometaše Gorice ove sezone vidite na domaćem travnjaku. Ostale su do kraja još tri utakmice, remi u Puli proteklog vikenda praktički je u potpunosti ugasio europske ambicije, pa će okršaji s Varaždinom, Lokomotivom i Slaven Belupom poslužiti i kao dobra priprema za novu sezonu, koja će početi jako brzo...

"Protiv Istre nismo dobro izgledali u završnici utakmice, nadam se kako ćemo to popraviti za ovu utakmicu s Varaždinom. Svaki dvoboj je novi izazov, druge ekipe se spremaju za nas i neće nam biti ništa lakše. Moramo se suočiti s tim izazovima te kako se adaptirati na promijenjene okolnosti na terenu...

"Dobro smo trenirali, naporno i ozbiljno, pokušavamo napredovati svaki dan i to je jedino važno. Vjerujem u taj proces i on će donijeti rezultat," istaknuo je još jednom u najavi utakmice trener Valdas Dambrauskas.

Paulius Golubickas vratio se u Veliku Goricu iz Litve i napravio prvi trening nakon neugodne ozljede čeljusti prije mjesec dana u Koprivnici, ali on neće konkurirati za utakmice sve do početka iduće sezone. Čanađija je trenutno van stroja zbog ozljede, dok će Kristijan Lovrić propustiti dvoboj s Varaždinom zbog žutih kartona...

"Imamo i nekoliko načetih igrača, koji imaju sitnih problema i bolova, no, to je normalno, nakon što smo imali pauzu i nakon nje odigrali toliko utakmica. Moramo se nositi s tim, imamo igrače koji mogu uskočiti i zamijeniti ako netko neće moći."

"Kristijan je naš najbolji strijelac i za njega nema prave zamjene. No, pokazali smo u dosadašnjim utakmicama da jednog takvog igrača možemo nadomjestiti boljom momčadskom igrom i da budemo bolja ekipa na terenu, i u obrani i u napadu. Pokušat ćemo tako izgledati i protiv Varaždina, a tko god uskoči umjesto Lovrića morat će ispuniti sve one zadatke koji će pomoći Gorici da dođe do pobjede," dodao je litavski strateg turopoljskog prvoligaša.

Samir Toplak, koji je dio svoje trenerske karijere proveo i u Gorici, preuzeo je Varaždince dok su bili na dnu ljestvice s velikim bodovnim zaostatkom za Interom i Istrom, a sad je njegova momčad daleko ispred zaprešićkog i pulskog kluba te je jako blizu i matematičke potvrde prvoligaškog opstanka, čak i bez dodatnih kvalifikacija.

U posljednjem međusobnom dvoboju završilo je 2:2, nakon što je Gorica još u prvom poluvremenu bila u zaostatku dva pogotka, a Lovrić je za bod zabio iz penala doslovno u posljednjoj sekundi utakmice.

"Obje momčadi su drugačije nego tada. Varaždin se dosta promijenio, igraju dobro, imaju samopouzdanja, opasni su u protunapadima, znaju se dobro braniti. Interesira me samo moja momčad. Radimo male korake prema razvoju i kako želimo izgledati. Svi u klubu žele da to ide što brže, žele pobjedu u svakoj utakmici, ali to nije moguće. Ponekad treba 'platiti cijenu' u bodovima."

"Kad se sjetim te utakmice u Varaždinu koja je završila 2:2, bila je čudna. Gubili smo 2:0 prije poluvremena, u nastavku smo napadali, došli na kraju i do izjednačenja, ali imao je i Varaždin sjajne prilike koje nije iskoristio. Ne znam kako će ova završiti, ali mogla bi biti slična. Varaždin ," dodao je Dambrauskas.

BEZ LOVRIĆA - MOŽEMO I MORAMO

Hrvoje Babec je u nastavku ove turbulentne sezone zaslužio, dobio, ali i dobro iskoristio svoju minutažu u veznom redu.

"Pokazali su, kao i svaka ekipa u HNL-u, kako znaju igrati nogomet, pogotovo u posljednjim utakmica, kad su ostvarili i dobre rezultate. Bit će teško, moramo biti fokusirani od početka do kraja. Ekipa će biti spremna, i ja isto i moramo ići po tri boda."

"Zadovoljan sam, u ovim mojim godinama najbitnije je da igram, da se razvijam i da dobijem minutažu. Trener mi je dao priliku, a ja se nadam kako sam mu to na najbolji mogući način vratio na terenu. Mislim da momčad igra sve bolje i bolje i da počinjemo usvajati trenerove zahtjeve i nadam se kako ćemo u ove preostale tri utakmice, ali i iduće sezone, izgledati još bolje," poručio je talentirani 20-godišnjak.

Lovrić je najopasniji igrač Gorice, treći je topnik prvenstva s 14 golova, ispred njega su tek Caktaš i Marić, a što je još zanimljivije, od šest pogodaka koje su Goričani zabili Varaždincima ove sezone, čak je pet je zabio upravo Lovrić...

"Bez Lovrića možemo i moramo, imamo i drugih igrača koji se trude na treninzima i koji jedva čekaju svoju šansu. Tko god dobije priliku nadam se da će ju iskoristiti i da će sve završiti pozitivno za sve nas."

U preostalim susretima 34. kola HT prve lige Inter u subotu od 18.55 sati dočekuje Rijeku, a Prelecova Istra od 21.05 gostuje u Gradskom vrtu kod Osijeka. U nedjelju Lokomotiva igra u Koprivnici, dok se na Maksimiru u večernjem terminu igra najveći hrvatski derbi Dinama i Hajduka.

HT Prva liga:
1. Dinamo 33 +41 76
2. Lokomotiva 33 +18 60
3. Osijek 33 +18 59
4. Rijeka 33 +12 55
5. Hajduk 33 +16 54
6. Gorica 33 -3 47
7. Slaven Belupo 33 -19 34
8. Varaždin 33 -21 30
9. Istra 1961 33 -28 24
10. Inter-Zaprešić 33 -34 17

Podijeli