Novosti Sport Događanja

Kosnica napustila MNL Turopolja i Posavine, Drnek domaćin nastavka natjecanja

11.07.2020. / Damir Žbulj

Malonogometna liga Turopolja i Posavine trebala bi uvijek, ali pogotovo u ova izazovna vremena koja su nas pogodila, biti mjesto okupljanja, druženja, sportskog nadmetanja i zabave, a ne razdora i obračuna.

Nažalost, proteklog vikenda je u Vukovini došlo do sukoba igrača Veleševca i Kosnice, a konačni ishod cijele neugodne situacije je da je MNK Kosnica, trenutno drugoplasirana ekipa natjecanja s bodom manje od vodećeg Turopolja, odlučila istupiti iz lige u kojoj je prvi puta zaigrala.

"Budući da nije bilo razumijevanja u nastaloj situaciji zbog incidenta na 6. kolu prema MNK Kosnica, jer smo bili napadnuti i samo smo se branili, te su donesene po nas neprimjerene kazne za naša tri igrača. Odluka vodstva i članova MNK Kosnica je da izlazimo iz lige," poruka je iz Kosnice:

"Sretno svim ekipama u natjecanju, a u Kosnicu ste uvijek svi dobro došli!"

Igrače Kosnice Igora Ferenčeka, Stjepana Martinića i Sinišu Ferenčeka, kao i igrača Veleševca Nenada Tečeca, disciplinsko tijelo MNL Turopolja i Posavine kaznilo je zabranom nastupa u narednih sedam utakmica, ali i isključenjem iz MNLTiP ako u narednih 18 mjeseci ponove jedan od istih ili sličnih prekršaja.

Nemogućnost podnošenja žalbe na ove odluke dodatno je potaknula ekipu iz Kosnice na radikalan potez i napuštanje natjecanja.

Vodstvo lige izrazilo je žaljenje zbog odluke Kosnice, ali ponovno naglašava kako na MNL Turopolja i Posavine nema mjesta obračunima bilo kakve vrste.

Domaćin sedmog kola u nedjelju 12. srpnja je Drnek, slobodna će biti Čička Poljana, a program na terenu kod Vatrogasnog doma počinje u 16.10 sati velikim okršajem Bukevja i Kuča.

Vodeće Turopolje 'na stadionu kod dva oraha' igra derbi protiv Vukovine.

(Foto: MNK Kosnica)

Podijeli