Novosti Sport Događanja

Godišnja nagrada za promicanje vrijednosti obrazovanja u rukama Velikogoričanke

16.07.2020. / Ivana Ćurić

Udruga Pragma dodijelila je godišnje nagrade novinarima za promicanje vrijednosti obrazovanja, a jedna od njih završila je u rukama Velikogoričanke Snježane Kirinić-Grubić.

Urednica redakcije dječjeg programa na HKR-u Snježana Kirinić Grubić nagradu je dobila za radijski prilog “U školi čitamo mi s ljubavlju Brlićku svi” – povodom rođendana I. B. Mažuranić u emisiji “Školski sandučić” na Hrvatskom katoličkom radiju. Inače, Kirinić-Grubić na HKR-u radi emisiju natjecateljskog karaktera ‘Pametna pitanja za pametne glave’ u kojoj se natječu ekipe učenika šestih razreda predvođene svojim vjeroučiteljima i učiteljima, a svoj doprinos daje i u drugim emisijama ovog radijskog programa.

Nagrađeni prilog nastao je u suradnji s vjeroučiteljicom iz OŠ Nikole Hribara koja je predložila da poprati zanimljiv projekt čitanja lektire na djeci prihvatljiv način od uobičajenog čitanja. U projekt je bilo uključeno nekoliko razreda, učitelja, čak i roditelja i djelatnica cvjećarne, a objedinio je čitanje, likovnost i glumu.

Udruga Pragma za svoj cilj ima promicanje, unaprjeđivanje i razvoj demokratske političke kulture, zaštite ljudskih prava, međunarodnu razvojnu suradnju u području obrazovanja i smanjenje siromaštva, odgoj i obrazovanje te izdavanje znanstvenih i stručnih publikacija, a godišnjom nagradom Udruga želi podržati novinare koji promiču vrijednosti obrazovanja i svojim izvještavanjem doprinose kvalitetnijoj informiranosti građana o obrazovanju.

Ove godine u ocjenjivanju radova sudjelovalo je 25 odgojno – obrazovnih ustanova iz cijele Hrvatske te su u ocjenjivanju sudjelovali učenici, nastavnici i roditelji.


Nagrađeni prilog poslušajte OVDJE.

 

(Izvor i foto: HKR)

Podijeli