Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Vecernji.hr, Hina
HNL

Nastavila se kriza Dinama, prosuli bodove i u Puli

Nastavila se kriza Dinama, prosuli bodove i u Puli
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
18.07.2020. u 23:00

U susretu 35. kola Prve HNL Istra 1961 i Dinamo su u Puli igrali 0-0.

Trener Dinama Zoran Mamić na teren je poslao kombinirani sastav što je domaćin umalo iskoristio za rijetku pobjedu. Ipak, sreća nije bila na strani Istre 1961 koja je tri puta pogađala okvir gola. U prvom poluvremenu gredu je zatresao Ivančić udarcem s 20-ak metara u 20. minuti, dok su u nastavku pokušaje Sergija u 62. minuti i Guzine u 66. zaustavljale vratnica pa greda.

Dinamo koji je u posljednjih šest kola ostvario samo jednu pobjedu i dalje ima veliku prednost na čelu ljestvice sa 78 bodova, 16 više od drugog Osijeka koji je ranije u subotu izgubio na gostovanju kod Varaždina, odnosno 17 više od treće Lokomotive koja će u nedjelju ugostiti Goricu. Istra 1961 je deveta s 25 bodova, 11 manje od osmog Varaždina, a osam više od posljednjeg Intera iz Zaprešića koji će sljedeće sezone igrati u drugoj ligi.
 
Ranije u subotu Varaždin je do pobjede protiv Osijeka stigao sjajnim golom Domagoja Drožđeka koji je u 39. minuti udarcem s više od 25 metara pogodio sam gornji desni kut nemoćnog Ivušića. Drožđek je primio loptu na lijevom krilu, napravio nekoliko koraka prema sredini i zatim se odlučio na udarac.


 
U Varaždinu su se sastale dvije momčadi koje su osvojile najviše bodova otkako je nastavljeno prvenstvo, Osijek je u prethodnih osam kola osvojio čak 20, a Varaždin 15 bodova. Iako je utakmica bila mnogo važnija Osijeku u borbi za drugo mjesto nego Varaždinu koji je osigurao ostanak, domaći sastav potvrdio je odličnu formu i ravnopravnoj utakmici uspio ostvariti novu pobjedu te nanijeti prvi poraz Osijeku još od 25. kola.
 
Osmi Varaždin sada ima 36 bodova, dva manje od sedmog Slavena Belupa, dok je drugi Osijek ostao na 62 boda, jednom više od treće Lokomotive koja će u nedjelju ugostiti Goricu

Drugo mjesto na kraju prvenstva vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, a u posljednjem kolu sastat će se upravo Osijek i Lokomotiva u izravnom dvoboju za tu poziciju.

Komentara 10

MA
Marsijanac
23:04 18.07.2020.

Dinamo je mogao popusiti 2-3 komada. Ovo je prava katastrofa; Majer i Ivanusec su razocaranje. taj novi branic Danisic je promasena investicija; prava rupetina. Zalosno je sto Dinamo nema jos jednog vrsnog napadaca koji moze dostojno zamjeniti Petkovica. Sa ovakvom igrom nema Dinamo sto traziti u LP.

MA
Marsijanac
22:00 18.07.2020.

Od kad je otisao Olmo , Dinamo vise nema igraca koji igra izrazito okomito, niti ima nekog koji moze stvoriti visak . Nema tu ni duplih dodavanja, niti dodavanja na prvi dodir. Ovo igranje u sirinu je dosadno mucenje lopte. Uzas.

JW
Jim West
23:16 18.07.2020.

Nažalost, i Istra je prosula bodove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije